Rozpaky kuchaře Svatopluka: Fiktivního kuchtíka Kuřátka si zamiloval celý národ
„Kuchař je umělec a psycholog a stratég, když plné mísy chytře vmísí do šarvátek,“ zpívá Waldemar Matuška v úvodní písni k seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Ten se v době své premiéry, tedy v roce 1985, stal hitem, protože diváci mohli hlasováním rozhodovat o tom, co hlavní hrdina dál udělá.
Oním hrdinou byl kuchař Svatopluk Kuřátko a hrál ho Josef Dvořák. Kuřátko začínal v kuchyni na horské chatě, odkud se dostal do funkce zástupce šéfkuchaře v lázeňském hotelu v Karlových Varech a nakonec to dotáhl až na šéfkuchaře v interhotelu Vltava v Praze. Po celou dobu seriálu musel Kuřátko řešit každodenní trampoty práce v kuchyni. Ačkoliv se jednalo o ojedinělý experiment, interaktivní seriál nebyl úplnou novinkou. Přesto diváci reagovali bouřlivě a do studia České televize posílali stohy dopisů. Dobová kritika pořad nicméně nehezky ztrhala.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Jak udržovat chlebový kvásek a jak z jeho přebytku upéct makové „telky“ kváskové nejen k televizi
Mezi nejnechutnějšími jídly světa se umístila i česká rybí polévka. Ovšem na páchnoucího žraloka nebo nudle s karamelem nemá
Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku