Partner webu Akademie…
- Jméno
- Kuchařka Akademie kvality
- WWW
- https://www.akademiekvality.cz
- Datum registrace
- 21. 10. 2021
Web Akademie kvality se zaměřuje na jednotlivé potraviny a jejich kvalitu. Jak rozpoznat ty opravdu kvalitní potraviny a suroviny a co sledovat na jejich obalu? Jako vodítka vám poslouží značky kvality.
Mezi nejznámější patří značka Klasa udělovaná ministrem zemědělství pro mimořádně kvalitní produkty. Ikonické červeno-modré logo můžete v tuto chvíli nalézt na více než 1000 produktech, jejichž kvalita je pravidelně kontrolována.
Regionální potravina upozorňuje na nejlepší výrobky od malých a středních lokálních producentů, které zvítězí v jednotlivých krajích a mají vazbu k danému regionu. Všechny oceněné regionální potraviny najdete na webu regionalnipotravina.cz.
Produkty oceněné značkou kvality BIO na sobě mají zelenou biozebru či biolist a signalizují nám, že se jedná o výrobky z rostlin, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy a minerálními dusíkatými hnojivy, a produkty z živočichů, při jejichž chovu se respektují přirozené potřeby zvířat. Další informace, recepty a aktuality najdete na webových stránkách myjsmebio.cz.
Mezi další značky kvality patří Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Zaručená tradiční specialita (ZTS).
Na webu akademiekvality.cz najdete odborné rady, tipy, chutné a nápadité recepty a také dětskou sekci s články, recepty a úkoly pro malé strávníky.
Nejnovější recepty Zobrazit více
Nejnovější fotografie Zobrazit více
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí rybí prsty jsou levnější a chutnější, než ty kupované. Křupavost jim dodá panko strouhanka nebo kukuřičné lupínky
Vyznejte se v těstovinách, díl II.: Víte, že zatočené tortellini prý mají připomínat pupík Venuše?
Jak na vepřové maso v mrkvi? Trochu mrkve do základu a plátek másla nakonec dají omáčce výraznější chuť a jemnost