Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2024 15:49
Ahoj, už jsem pekla věnečky předpřipravené od Dr. Ötkera. Tady je to podobné - peču na 180 - 20 minut - dělám veneckove jednohubky. Měly by být nazlátlé, ale ne hnědé -to se pak drolí. Rozkrojit se dají zubatým nožem i po vychladnutí bez problémů. Podle receptu (až na tu dobu pečení - to jsem nezkousela) se podařily dokonale.
18. 5. 2024 19:05
Jsou výborný
16. 12. 2023 11:10
AnetaPaz: Vám taky! Ať se pohoštění pro návštěvu vydaří, ať už připravíte cokoliv!
16. 12. 2023 10:09
AnetaPaz: Ahoj, ja ich plním v deň podávania. Ak stoja dlhšie, alebo pár dní - upečený venček mäkne. takto ostáva chrumkavý.
16. 12. 2023 09:58
Dajda: Moc dekuji za odpoved. Leda bych je delala 23.vecer na toho 25. Nebo na Stedry den dekuji a krasne svatky!
16. 12. 2023 07:59
AnetaPaz: Řekla bych, že věnečky nejsou ideální moučník na Vánoce, kdy se všechno peče dost předem, aby se to odleželo. Kdysi jsme chtěli dělat věnečky na svatbu, ale dopředu to nešlo. Tvary je totiž potřeba hned po upečení rozkrojit a naplnit, jinak Vám ztvrdnou. No a naplněné Vám vydrží tak dva dny, abyste se s nimi mohla pochlubit. To je moje zkušenost, ale třeba bude mít někdo jinou.
16. 12. 2023 00:35
Dobry den, chtela bych napect na Vanoce, jak dlouho venecky vydrzi? Jak moc dopredu muzu pect, hlavne na 25., prijede rodina, dekuji za odpoved
15. 7. 2023 13:35
Skvělý recept, věnečky se povedly, jen jsem musela použít více vajec. :) Děkuji.
21. 5. 2023 14:02
Tak jsem dělal již potřetí a vždy se povedly. Jen jak jsem psal dříve ,je potřeba vychytat tu hustotu těsta,já třeba dnes dal 7 vajec než to těsto šlo krásně ze sáčku. Přidal jsem i fotku. Dělám je větší a bylo jich 20 ks.😉👍
9. 5. 2023 11:55
RedHead: Ta fotka je moje a jsou dělané přesně takhle, jen někdy dám hladkou mouku, podle toho co mám doma. Jsou moc dobré. Taky dělám věnečky dlouho a je pravda, že se prostě někdy nepovedou.
9. 5. 2023 11:52
RedHead: Pokud je vidět na věnečcích kapičky vody přes sklo trouby, nejsou pečené. Po skončení , vypnout troubu a nechat věnečky 7 minut v troubě odpařit přebytečnou vodu. Ale, je fakt, že někdy ani nenaběhnou a zjistila jsem to tak, že jsem dala o jedno vajíčko méně, jak jsem měla a taky se mi stalo. Tohle těsto se nesmí odfláknout, jinak katastrofa.
8. 5. 2023 19:51
Bohužial, pridávam sa k nespokojným :( Je to asi 50x čo robím venčeky, akurát som prišla o svoj recept a hľadám nový. Podľa komentov sa mi tento skúšať moc nechcelo, ale podla fotiek a hviezdičiek som to riskla. Ešteže som spravila len malú dávku a nie trojitú ako som sa chystala. Krásne sa nafúkli a po 30min som ich vytiahla spľasnuté a zvnútra totálne surové Teploty som dordžala, časy som dodržala, trúbu som neotvárala a j tak stoja za prd
26. 8. 2022 15:55
Piekla som na zajtrajšiu oslavu, takže plním až zajtra (krému sa mi zdá veľa). Recept dodržaný, z uvedeného množstva surovín mám 39 malých "bochánkov".
8. 7. 2022 08:20
Jednoduché a celkem i rychlé, jakmile to člověk dostane do ruky. Navíc neskutečně dobré! Dělala jsem děckám na tábor a zmizly skoro hned (vedoucí si oddělali, aby měli na večer - pak už nebylo).
2. 6. 2022 13:00
mika59 ad.: k receptu je přiřazeno nové video
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 1 hodinou
Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sirup z rýmovníku
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 13 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 13 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 15 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 16 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
288 názorů