Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2024 22:19
Hrůza, již jsem několikrát pekla hraběnciny řezy, ale tento recept je bezkonkurenčně nejhorší. Tohle se nedá jist jak je to sladké, to ten cukr v tom sněhu, jak v kremrolich.
29. 12. 2023 20:56
vinny: Cukr do postupu jsem dopsala.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
29. 12. 2023 20:37
Nepovedený recept ,v popisu i chybí cukr a navíc je ho zbytečně moc !
30. 11. 2022 09:21
Zapomnelo se v popisu pri delani testa na cukr. Ten v teste nesmi chybet. Teplotu jsem si nastavila na 180 C a pekla jsem ho 35 min. Mouku jsem musela pouzit hladkou (polohrubou nemam k dispozici v US). Kolac je vyborny.
2. 8. 2022 11:32
Buchyna: ve videu je vidět čtvercový plech s vyšším okrajem, já mám podobný 32x22 cm a je to akorát
2. 8. 2022 11:20
Recept je pro začínající kuchtičky na nic! Chybí velikost plechu a teplota trouby při pečení!
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
31. 10. 2021 17:20
Dobrý den, recept klasický ale asi by to chtělo příště napsat velikost pekáče protože na klasický rozměr je málo těsta a další věc, teplota, při které péci protože opět má každý jinou troubu. Za mě neúplný recept
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
10. 4. 2021 15:37
výborný
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
17. 4. 2020 20:04
Dnes jsem zkusil jablka s rebarborou 1 : 1
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
6. 4. 2020 23:14
Po letech znovu upečeno...
Moc velká dobrota![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
Moc velká dobrota
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
12. 2. 2017 11:45
Paja: .A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
26. 3. 2016 10:33
m:taky mi není jasný ten cukr, 200 do těsta a 200 do sněhu?
Kateřina:
Kateřina:
7. 2. 2016 14:06
Jak mám na jablka rozetřít ušlehaný sníh, když je zasypu rozinkami a ořechy?
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
3. 5. 2015 13:53
Hraběnčiny řezy peču již po několikáté-nevím, ale vylepšete si každý dle svého-přeci každý máme své chutě...Dle tohoto postupu se normálně a krásně upečou.A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....Já nahrazuji cukr třtinovým či javorovým siroupkem ....ale ať si každý udělá dle svých chutí
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
11. 2. 2015 09:38
Na jak velký plech to dáváte? Děkuji za odpověď
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 31 minutami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 1 hodinou
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 2 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 9 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 13 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 15 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčin koláč hraběnčin moučník hraběnčiny řezy s jablky hraběčiny řezy řezy hraběnčin štrůdl hraběnčiny jablečné řezy recept hraběnčinyřezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny jablečné řezy strouhane hrběnčiny řezy haběnčiny řezy hrabjenčiny řezy hraběčin řez nejlepší hraběnčin řez hraběnčin koláč recept hrabenciny jablecne rezy hrabencina buchta hrabebciny rezy hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
48 názorů