Qasháky ala Babilon- kvašáky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.
V závorce je, co jsem přidal já.
Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.
Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2018 15:44
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama
17. 7. 2018 14:48
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
17. 7. 2018 13:51
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...
17. 7. 2018 13:51
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil
17. 7. 2018 13:19
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.
17. 7. 2018 12:29
17. 7. 2018 09:07
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové lívance
Sameli uvařil před 38 minutami
Dvojctihodné koláčky
Princezna@Lada uvařila před 45 minutami
Jablečno - makový dezert
Sibyla uvařila před 56 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Olgaskvorova uvařil před 1 hodinou
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Miloslava11 uvařila před 1 hodinou
Olejový korpus na dort
bystrouska uvařila před 2 hodinami
Škvarkové rohlíčky retro
Ivana Morawiecova uvařil před 3 hodinami
Golubky od Máši
Hanes uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Tesale uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
Další recepty
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
7 názorů