Rebarborový jam jemně pikantní
Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích do cukroví, nebo rolád.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 421 kJ / 4 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 016,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používám jako klasický jam, ale hlavně používám do rolád a cukroví. Ta pikantnost zázvoru je tam úžasná, třeba vánoční cukroví s tímto jamem je první pryč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2023 09:48
Famózní.
21. 5. 2020 19:48
maris: já si první vypěstovala z kupovaneho. Nechala pár hodin namicenym ve vlažné vodě a pak zasadila.
21. 5. 2020 18:43
bofinka: děkuju za odkaz
21. 5. 2020 18:39
maris: Podivej se zde https://primadoma.tv/video-35431-jak-pestovat-zazv...
21. 5. 2020 18:12
Maja Motti: děkuju za informace,ale kde se dá koupit rostlinka ? někde v zahradnictví ?
21. 5. 2020 17:59
Jj, musí být široký květináč, občas zalít neprelivat, nedávat ven, nemá rád střídání teplot a vítr. A za 9-10 měsíců je hotovo, nať zaschne. Můžeš sklidit všechno, nebo nechat v květináči a vyrypnout jen co potřebuješ. Vyrostou nové výhony a roste dal
21. 5. 2020 17:56
maris:
21. 5. 2020 16:06
Maja Motti: přiznávám, že nejsem žádný Mičurin a vůbec jsem nevěděla, že se dá zázvor pěstovat v květináči
21. 5. 2020 15:55
maris: domácí zázvor je luxusní, nedá se s kupovaným vůbec srovnat. Pěstují ho už pár let
21. 5. 2020 11:47
Rebarboru mám ráda, recept se mi moc líbí a až teď jsem s všimla, že máš domácí zázvor. to je super, nejen že tam je určitě výborný, ale pěstovat si ho doma - to je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinková buchta II
Přidáno před 2 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 8 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 9 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 33 minutami
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 46 minutami
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 1 hodinou
"Pštrosí" vejce
veteran1974 uvařila před 1 hodinou
Banánová mramorová bábovka
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Rychlé Bebe řezy
Nellazdar uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
Mettynka uvařila před 5 hodinami
Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
bohdana uvařila před 5 hodinami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 6 hodinami
Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Jak si poradit s řídkou marmeládou nebo džemem? Díky testu tuhnutí snadno marmeládu napravíme
Další recepty
Suroviny: rebarbora, cukr, šťáva citronová, zázvor
Rebarborový jam jemně pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjY
10 názorů