Moravský cibulář
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší, vytvarujte určitě dva menší bochníčky – dají se jíst i suché.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 925 kJ / 2 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,76 g |
Tuky | 25,61 g |
Vláknina | 29,31 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 400,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Záměrně neuvádím dobu kynutí těsta v míse, ani pak bochníků na plechu. Každý z nás má jinak silný kvásek i jiné teplo doma, proto by to bylo nepřesné. Je třeba ale počítat s dobou cca (velmi přibližně) 2 hodiny v míse a 1,5-2 hodiny na plechu před pečením.
Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2024 10:20
Marie Svarcova: děkuju
Chuť...no téměř vždy mi ho zbaští suchý, takže snad chutná
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
20. 2. 2024 10:12
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinková buchta II
Přidáno před 3 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 9 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 11 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
Denade uvařila před 35 minutami
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
veteran1974 uvařila před 2 hodinami
Banánová mramorová bábovka
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Rychlé Bebe řezy
Nellazdar uvařila před 6 hodinami
Listové těsto
Mettynka uvařila před 6 hodinami
Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
bohdana uvařila před 6 hodinami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, syrovátka, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý
Moravský cibulář
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k75P
2 názory