Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,63 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 40,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 34,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z řapíků lze udělat nejen košťálovou polévku ale zkusily jsme s kamarádkou udělat i tento salát, všem chutnal a nikdo neuhodl z čeho je.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2024 19:57
Merylas: Děkuji za komentář a přeji krásný večer
22. 4. 2024 19:44
Moc dobrý nápad, jak využít zeleninu beze zbytku.
20. 3. 2024 11:53
srettka: děkuji za komentář a přeji krásný den
20. 3. 2024 11:51
To zní zajímavě. Já listy květáku zase využívám do květákové polévky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinková buchta II
Přidáno před 3 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 9 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 10 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
Denade uvařila před 29 minutami
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
veteran1974 uvařila před 2 hodinami
Banánová mramorová bábovka
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Rychlé Bebe řezy
Nellazdar uvařila před 5 hodinami
Listové těsto
Mettynka uvařila před 6 hodinami
Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
bohdana uvařila před 6 hodinami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Příběh jako z pohádky: Jídla Radka Příhonského chválili králové, teď je může ochutnat každý „smrtelník“
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Další recepty
Suroviny: květák, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, mrkev, ředkvičky, cibulka jarní, celer, paprika čerstvá červená, šťáva citronová, petrželka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
4 názory