Chřest v receptech - rady na nejlepší pochoutky
V Česku umíme vařit dobré pivo a pěstovat dobrý chřest. Tak dobrý, že i za hranicemi platí za záruku kvality. Jeho sezóna začíná v dubnu a trvá jen krátce, tak ji nikdy nepropásněte! Ochudili byste se totiž o skvělou, křehkou a křupavou zeleninu, která obsahuje hodně vlákniny a málo kalorií.
Chřest je dále bohatý na vitaminy (B, C, E a K) a minerály jako jsou například vápník, železo, hořčík, zinek, draslík nebo fosfor. Díky tomu jde o dietní a zdraví prospěšnou zeleninu, kterou navíc stačí uvařit v osolené vodě s trochou másla a citronové šťávy a hend se může konzumovat. Ještě lepší je ovšem s holandskou omáčkou, ztraceným vejcem a křupavým toastem.
Chřest se ale výtečně hodí také do vaječných omelet nebo svěžích jarních salátů. Dokonalý je v kombinaci se sýrem a slaninou nebo žampiony v quichi – francouzském slaném koláči. Podlehněte jeho kouzlu a uvidíte, že jej od té doby budete jeho sezónu netrpělivě vyhlížet každý rok!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Co se zásobami hub? Zkuste rychlou smaženici, tradiční kulajdu nebo bedlové řízky
Cukrář Josef Maršálek: Kostka ve skluzu už nefrčí, trendem jsou koláče a babiččiny buchty
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!