Omáčka neodmyslitelně patří k těstovinám, rýži i knedlíku. Z čeho všeho ji můžete připravit?
![Omáčka neodmyslitelně patří k těstovinám, rýži i knedlíku. Z čeho všeho ji můžete připravit?](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/7/6756-200-100.jpg)
Omáčka povýší každý připravený pokrm na úplně jinou úroveň. V našem seriálu se dozvíte, jak ji připravit ty nejoblíbenější omáčky, jak zachránit různé nehody (spálení, přesolení, překyselení atd.), jak připravují omáčky slavní kuchaři, jaké jsou časté chyby při vaření nebo třeba jak a čím zahušťovat.
Jaké jsou nejoblíbenější omáčky?
Omáčku připravíte téměř z čehokoliv, záleží, na co máte zrovna chuť. Každou z omáček je vhodné doplnit masem, abyste do těla dostali i nějaké ty bílkoviny. Podle daného receptu ji můžete připravit s hovězím, vepřovým i kuřecím masem.
- Houbové omáčky (z lišek, suchohřibů i žampionů atd.),
- zeleninové omáčky (z rajčat, pečených paprik, dýně, ...),
- sýrové omáčky (z nivy, parmazánu, taveného sýru, ...),
- smetanové omáčky (s fazolovými lusky, koprová, křenová atd.),
- klasické české omáčky (svíčková, rajská, znojemská, kuře na paprice atd.),
- omáčky k masu (pepřová, houbová, přírodní, ...),
- studené omáčky (většinou omáčky z majonézy či zakysané smetany),
- sladké ovocné omáčky (ke knedlíkům a nokům).
K čemu se hodí omáčka?
Omáčka je perfektním variabilním pokrmem, který ozvláštní a "zvláční" každou přílohu. Nejčastěji se omáčka podává k rýži, těstovinám (oblíbená je především na špagety), nokům a knedlíkům. Hodí se také ale v malém množství k masu i třeba k bramborám.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 10 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 12 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 19 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více