Časté chyby při používání ručního šlehače: Pokud je děláte taky, je načase přestat
Ruční elektrický šlehač patří mezi základní zařízení každé kuchyně. Díky němu můžeme během krátké chvilky vyšlehat krém do dortu, bílkový sníh, bramborovou kaši, pomazánku nebo ovocné pyré.
Naše babičky šlehaly krémy drátěnými metlami a pořádně se u toho nadřely. V současné době umí hospodyňkám ušetřit spoustu práce i času drobní kuchyňští pomocníci, mezi které patří i elektrický ruční šlehač.
Mohlo by vás zajímat
Jaké chyby můžeme udělat s elektrickým šlehačem
Pokud nechcete uklízet celou kuchyň, přečtěte si 5 základních pravidel:
- Vylítnutí kousků ingrediencí z misky hned po zapnutí mixéru způsobí příliš tuhá směs nebo zapnutí rychlých otáček.
- Rozstříknutí šlehané směsi způsobí zapnutí vysokých otáček hned na začátku nebo příliš mnoho tekutin v misce.
- Stříkání tekutiny z misky způsobí také dolévání tekutých ingrediencí (vody, mléka) na otáčející se metly.
- Rozprášení mouky nebo cukru do okolí misky spolehlivě nastane při sypání sypkých ingrediencí do misky během šlehání.
- Mísa se při šlehání točí - držíme ji pevně za ucho nebo za okraj. Také lze pod ni položit mokrou utěrku, tím se k podložce přilepí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Při šlehání ponoříme metly do směsi ingrediencí a zapneme šlehač na nízné otáčky. Po spojení směsi otáčky zvýšíme. Metly nezvedáme, ani neopíráme o dno misky. Při nutnosti něco přidat do šlehané směsi šlehač vypneme nebo snížíme otáčky a tekutinu lijeme na stěny misky, nikoliv na metličky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře