Jak zdobit cukroví, perníčky a čokoládu pomocí transferfólie
Přenášení dekoru pomocí transferfólie patří mezi moderní způsoby zdobení cukrovinek. Práce s transferfólií je jednoduchá a výsledkem je pravidelný vzor, který vypadá na sladkostech zajímavě a originálně.
Transferfólie neboli čokotransfer je fólie, na které je nanesen vzor z kakaového másla. Ten se působením tepla přenese na povolenou čokoládu a tam se obtiskne. Nebojte se experimentovat - poradíme vám, jak to udělat.
Jak pracovat s transferfólií
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni max. 40 °C teplé:
- Nastříháme si pásky podle výšky dortu a položíme je na desku vzorem nahoru (dekor je vystouplý). Nalijeme čokoládu a rozetřeme ji do tenké vrstvy. Pruhy hned zvedneme a přitiskneme na dort fólií ven. Po zatuhnutí dortu v lednici fólii sloupneme.
- Libovolně široké pásky můžeme různě tvarovat, dokud je čokoláda na fólii teplá a tvárná - do tvaru stuh, spirálek, obloučků nebo vaniček. Použijeme předměty podle tvaru, kterého chceme dosáhnout - váleček na těsto, rukojeť vařečky.
- Cukroví, perníčky nebo sušenky, polité čokoládou, nenecháme příliš ztuhnout - dokud je čokoláda tvárná, přiložíme na ni kousky fólie dekorem dolů a jemně přejedeme hadříkem nebo houbičkou. Dekor se obtiskne a fólii sloupneme.
- Rovné tvary cukroví můžeme namočit do čokolády a položit na vystouplý dekor na čokofólii, kterou máme na tácku. Ten vložíme do lednice a po zatuhnutí čokolády kolečka odloupneme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V našem videu jsme vám ukázali, jak připravit úžasnou čokoládovou polevu, která může být vhodným podkladem pro transferfólii. Nyní to už stačí jen vyzkoušet.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinková buchta II
Přidáno před 2 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 7 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 9 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Závěrečné zdobení zákusků nebo cukroví čokoládovou polevou dotvoří celé dílo. Jednoduché rady pro každého
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře