Jak osmažit květy černého bezu? Obalte je v těstíčku a usmažte do křupava
Smažené květy černého bezu v těstíčku, podle lidového názvu "kosmatice", jsou báječnou pochoutkou, kterou si můžete vychutnat pouze jednou v roce při rozkvětu bezinek. Poradíme, jak připravit tuto specialitu našich babiček.
Základem smažených květů černého bezu je křupavost, výsledné kosmatice mají působit načechraným dojmem, nikoli jako obalená placka. Proto je důležité, aby těstíčko bylo tak akorát husté - má připomínat těsto na palačinky či hustou smetanu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit květy bezu
Na tento recept si připravíme: 2 žloutky, 2 bílky, 4 vrchovaté lžíce hladké mouky, 5 lžic mléka, 2 lžíce rumu, špetku soli, olej na smažení, skořicový cukr nebo skořici a moučkový cukr na posypání.
- Nejprve rozšleháme žloutky se špetkou soli, mlékem, moukou a rumem.
- Nyní z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně jej přidáváme do těsta.
- Rozehřejeme na pánvi vyšší vrstvu oleje. Květy bezu namočíme do těstíčka a ihned ponoříme do rozehřátého oleje.
- Usmažíme je dozlatova a poté necháme okapat od oleje na ubrousku. Ještě horké sypeme skořicovým cukrem, případně skořicí a mletým cukrem.
Pokud máte přebytek nasbíraných bezových květů, pojďte si připravit podle videoreceptu báječný a zdravý sirup z květů černého bezu.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ušlehat sníh z bílků není při dodržení několika pravidel žádná věda
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Desatero častých otázek a odpovědí na téma černý bez a jeho zpracování. Recepty na bezový sirup a další využití
Komentáře