Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Dobré lečo - to není nic složitého, stačí použít správné suroviny ve správném poměru a přidávat je ve správném pořadí. Poradíme, jak na to, aby se lečo zaručeně povedlo.
Lečo je jednoduchý pokrm, ke kterému se rádi vracíme. Základem jsou rajčata, papriky a cibule, které připravíme v hrnci na tuku. Kdo chce, přidá vajíčka a uzeninu. Podávat můžeme jednoduše s pečivem, ale lečo se dá použít i jako základ mnoha dalších jídel (např. zapékaných), můžeme ho také dávat pod maso nebo na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Jak uvařit nejlepší lečo, popisujeme v dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Správný poměr surovin do leča
Obvyklý a osvědčený poměr je dát na jednu dávku cibule dvě dávky rajčat a čtyři dávky paprik:
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a do hrnce ji na tuk dáváme jako první, potřebuje nejvíce času.
- Až po chvíli přidáme papriky zbavené semínek, které nakrájíme na proužky. Použít můžeme různě zbarvené papriky - červené, zelené, žluté.
- Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Barvu rajčat ještě zvýrazníme přidáním menšího množství rajčatového protlaku.
Lečo vaříme především v druhé polovině léta, když je dostatek čerstvé plodové zeleniny. Na zimu si základ leča snadno zamrazíme nebo zavaříme. Jak zavařit lečo, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Čertova kapsa: Šťavnatá kotleta plněná pikantní směsí báječně chutná, příprava je přitom snadná a netrvá dlouho
Komentáře