Jak udělat jahodovou dřeň. Radíme začátečníkům
Jahodová dřeň je rychlý a jednoduchý způsob konzervace přebytků ze zahrady nebo výhodného nákupu. Poradíme vám, jak dřeň jednoduše připravit a zásobit se touto letní dobrotkou na celou zimu - tedy pokud máte dostatek jahod.
Cukr a mrazák zakonzervuje chuť, barvu a vitamíny v jahodách nejdokonaleji. Velmi oblíbená je dřeň zvláště u dětí a mládeže. Nabízí čistou chuť bez přidaných látek a v horku báječně ochladí. Připravit dřeň dokáže úplně každý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jahodovou dřeň
Na dřeň výhodně zpracujeme méně kvalitní, ale zdravé plody.
- Připravíme si plastové krabičky, kelímky od jogurtů, nanuková tvořítka apod.
- Rozmixujeme jahody, dosladíme podle chuti, nalijeme a zmrazíme.
- Doslazujeme cukrem, ovocným cukrem (fruktózou), medem nebo javorovým sirupem.
Je to snadné, že?
Z pěkných jahod snadno připravíme skvělé knedlíky podle názorného videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 11 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 13 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 19 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Jahodová zmrzlina: Málokdo jí odolá a příprava vůbec není složitá. Naučíme vás ji ze smetany a tvarohu
Okurkový salát podle Maďarů je příjemně pikantní a voní česnekem. Jedna ingredience navíc u něj dělá božskou chuť
Komentáře