Jahodová zmrzlina: Málokdo jí odolá a příprava vůbec není složitá. Naučíme vás ji ze smetany a tvarohu
Lahodná chuť zmrzliny patří nerozlučně k horkým letním dnům. Tolik žádané osvěžení si můžeme buď koupit, nebo jednoduše připravit sami. Není to vůbec tak složité, jak by se mohlo zdát. A domácí je prostě nejlepší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší jahodová zmrzlina
Máme pro vás recept, který si zamilujete. Postup zvládnete velmi rychle.
- Na základní dávku potřebujete 250 g jahod, 250 g tučného tvarohu (ve vaničce), 2 lžíce medu (není nutné), 50–100 g moučkového nebo třtinového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a citronovou šťávu.
- Nejprve jahody omyjte a očistěte. Poté je společně s tvarohem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- Přidejte med a cukr. Zašlehejte smetanu.
- Dochutit můžete citronovou šťávou.
- Připravenou ovocnou směs dejte ztuhnout do mrazničky, a to buď do formiček na nanuky nebo do větší nádobky. Na ztuhnutí potřebujete cca 5 hodin. Takhle jednoduché to je.
- Tip: Pokud zvolíte nádobku, doporučujeme zmrzlinu během tuhnutí několikrát promíchat. Nejlépe každou hodinu. Díky tomu získáte tu nejlepší konzistenci zmrzliny.
Pokud si s něčím v postupu nejste jistí, určitě nejprve zhlédněte názorné video. Zmrzlina se vám pak určitě povede.
Sezona jahod sice rychle uteče, ale zmrzlinu můžete připravit i z dalších druhů ovoce. Vyzkoušejte malinovou, borůvkovou, meruňkovou nebo třeba banánovou. Kterou máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 11 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 13 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 19 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Okurkový salát podle Maďarů je příjemně pikantní a voní česnekem. Jedna ingredience navíc u něj dělá božskou chuť
Jahodové dorty: Dominuje jim jasně červená barva, svěží chuť a úžasná vůně
Komentáře
17. 9. 2023 02:35
22. 6. 2023 14:08