Jak připravit krém z mascarpone? Chutná luxusně a hodí se do náplní i pohárů
Mascarpone je zajímavou surovinou, která si získala v naší kuchyni své pevné místo. Mascarpone oceníme na přípravu lahodných dezertů, pohárů a sladkých zákusků. A určitě se nám bude hodit na italské tiramisu.
Jedná se vlastně o čerstvý, měkký, smetanový sýr, který je velmi tučný (obsah tuku min. 78 % v sušině). Patří mezi dražší suroviny, ale do některých dezertů ho můžeme nahradit, poradíme čím. Do krému podle následujícího receptu ale použijte "pravé" mascarpone.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém z mascarpone a šlehačky
Jednoduchý krém z několika surovin si mnohé z nás určitě získá. Jeho využití je poměrně široké a ušlehaný je během chvilky.
- Připravíme si jedno mascarpone, dvě šlehačky (min. 31%), dva ztužovače šlehačky, podle chuti cukr krystal.
- Do mísy vložíme mascarpone, přidáme šlehačku, ztužovač a cukr.
- Směs šleháme metličkovým mixérem, dokud nevznikne tuhý krém.
- Hotový krém použijeme podle potřeby. Je skvělý na zdobení pohárů i jako náplň do moučníků.
V dalším článku ukážeme sedm nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky. Poradíme i s jejich přípravou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 5 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 7 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chutné a lákavé poháry pro sváteční chvíle: Tímto návštěvu zaručeně ohromíte
Kakaové řezy se šlehačkovým krémem s mascarpone voní kakaem, jsou neuvěřitelně vláčné a chutnají naprosto božsky
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře
4. 3. 2023 12:34