Donuty jeden jako druhý: Vytvarujte je snadno a rychle podle videonávodu
Českou kuchyni čím dál více obohacují zahraniční vlivy. Vaříme si maďarský guláš, milujeme italskou pizzu, rádi zajdeme na čínu a v supermarketu nám oči často spočinou na amerických barevných donutech.
Donuty jsou vlastně takové americké koblihy. Mají tvar kolečka o různé velikosti, nejčastěji kolem 10 centimetrů v průměru. Díky otvoru uprostřed se dobře drží a ještě lépe ukusují. Zatímco koblihy se plní, donuty se zdobí polevou a posypem.
Jak jednoduše vytvarovat donut
K výrobě donutu potřebujete jen kynuté těsto připravené podle tohoto receptu.
- Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly.
- Z každého dílu vytvoříme kuličku, nejlépe koulením těsta.
- Kuličky zploštíme prsty nebo dlaní na kulaté placky.
- Hrdlem lahve vykrájíme středy placek.
- Hotové donuty ještě necháme vykynout a poté je smažíme dozlatova z obou stran.
Uznejte, že i zahraniční kuchyně má něco do sebe.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 14 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 17 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře