Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Ať už palačinky připravíme na sladký či na slaný způsob, vždy chutnají dokonale. Připravené jsou pouze ze tří surovin během několika málo minut. Máme pro vás dávku rad, jak je připravit, aby byly jemné a nadýchané.
Palačinky zvládne i začátečník, postačí k tomu pouze mléko, vejce a hladká mouka. Pro nadýchané těsto se občas přidává také soda či prášek do pečiva. Méně známým trikem je přidání několik lžic piva těsně před smažením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky s kefírem
Kyseliny v kefíru reagují se zásaditou sodou nebo dalšími kypřícími látkami a tvoří malé vzduchové bubliny, které mají zásluhu na správně kyprých a nadýchaných palačinkách. Zároveň nám i příchuť kefíru ozvláštní palačinkové těsto.
Palačinky s minerálkou
Podobně jako kefír reaguje v palačinkovém těstě také minerální voda, která skvěle těsto zkypří a výsledné palačinky pak budou chutnější. Nahradit můžeme část mléka nebo také celé množství perlivou minerálkou a výsledné palačinky budou odlehčené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Tipy a rady, aby byly vaše nepečené kuličky dokonalé. Tohle zaručeně pomůže!
Komentáře