7 receptů na smažené moučníky: Nejoblíbenější jsou palačinky, lívance, vdolky, koblihy a donuty
Smažené moučníky jsou velká dobrota. Hodí se k snídani i jako zákusek nebo sladká večeře. Nejznámější jsou oblíbené palačinky, ale vyzkoušejte pro změnu připravit i méně známé smažené moučníky. Vybírat můžete z těch nejoblíbenějších receptů.
Smažené dobroty nejspíš nepřipravujete až tak často, ale o to více si je vychutnejte. Doplňte je marmeládou, povidly, šlehačkou či zakysanou smetanou. Dozdobit je můžete čokoládou a čerstvým ovocem, a uvidíte, že každý u stolu si bude chtít ještě přidat.
- Francouzské palačinky
- Extra rychlé lívance
- Vdolky naší holky
- Bleskové jablkové koblížky s mrkví
- Donuts
- Boží milosti - růžičky, mašličky
- Banánové smaženky
1. místo
Tenoučké palačinky podle osvědčeného receptu s přesnými poměry surovin jsou tak dobré, že jiné už ani nebudete chtít zkoušet. Jsou ovoněné rumem a podáváme je se šlehačkou a čerstvým ovocem. A co kdybyste zkusili palačinky dokonce zapékat?
2. místo
Lahodné lívance z nekynutého těsta rychle připravíte podle hrnkového rozpisu. Za chvilku je budete mít na stole, a tak se do nich můžete s chutí pustit. Nezapomeňte je doplnit šlehačkou nebo tvarohem a marmeládou.
3. místo
Vdolky plněné marmeládou, povidly, zakysanou smetanou a šlehačkou jsou luxusní dobrotou, po které se rychle zapráší. Kynuté těsto nechte nejprve hodinu odpočinout a poté ho vyválejte a vykrajujte kolečka, která usmažíte ve vyšší vrstvě oleje.
4. místo
Tyto malé koblížky z těsta s kypřícím práškem budete mít také rychle připravené. Koblížky jsou zajímavé díky nastrouhanému jablku a mrkvi v těstě. Jejich chuť je vynikající - chutnají jen tak, pocukrované, nebo třeba se švestkovými povidly.
5. místo
Donuty jsou americkou obdobou našich českých koblih, a vynikají pestrobarevným zdobením podle fantazie tvůrce. Donuty připravíte z kynutého těsta, ze kterého vykrojíte typická kolečka, a z těch ještě menší formičkou či skleničkou vyjmete střed.
6. místo
Boží milosti jsou tradiční masopustní a velikonoční pochoutkou, která se dříve smažívala na sádle. Dnes se obvykle smaží ve vysoké vrstvě oleje, a poté se obalí ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Drobné kousky mívají různé tvary, jsou křehké a skvěle chutnají.
7. místo
Další zajímavou sladkou smaženou dobrotou jsou tenké plátky banánu obalované ve skořicovém těstíčku, při podávání často dozdobené čokoládou a šlehačkou. Chutnají ještě teplé, ale výborné jsou i po vychladnutí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
A že jsou tato jídla příliš tučná? Co zkusit palačinky nebo lívance "usmažit" na palačinkovači? Vyhnete se nadměrnému používání tuku a přesto si skvěle pochutnáte. Můžete takto zkusit připravit například oblíbené banánové lívance podle následujícího video-receptu:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Boží milosti jsou jednoduchým smaženým moučníkem, který se podle tradice připravoval při svátečních příležitostech
Jak připravit ty nejlepší vdolky. Podávat je můžeme naslano nebo nasladko se švestkovými povidly
Jak na dokonalé koblihy: Nadýchaný moučník z kynutého těsta usmažíte na oleji
Komentáře