Tradiční řecká jídla a oblíbené i méně známé řecké recepty
Chcete-li se na pár chvil přemístit na letní dovolenou, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je uvařit si něco řeckého! Přímořský národ si umí užívat života a je mimo jiné známý obrovským požitkářstvím. Není divu; řecká kuchyně se zakládá na čerstvých surovinách, a takové jsou vždy nejlepší.
V řecké kuchyni najdeme hodně ryb a dalších mořských potvor, specialitou jsou například sušené chobotnice. K rybám se často jedí svěží saláty z rajčat a kozího sýra. Právě kozí, ale také skopové maso patří k nejvyužívanějším druhům v řecké kuchyni. Slavnou pochoutkou původem z Řecka jsou tzatziki: svěží jogurtový dip s okurkou a bylinkami, který může sloužit jako zálivka, ale rovněž je možné namáčet do něj různé placky, kterými se Řekové rovněž rádi krmí.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 5 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nová prodejna Tesco v Odoleně Vodě přivítala první návštěvníky
Retro zákusek Mánička: Upečte si nadýchaný dezert se šlehačkou podle originálního receptu!
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost