Blanšírování je snadné. Recepty na uplatnění této techniky
Jeví se jako majstrštyk znalých a zkušených kuchařů, ale ve skutečnosti se blanšírování může naučit každý z nás. Jen si v mrazničce vyrobit zásobu ledů a obeznámit se s několika základními pravidly. Při blanšírování je třeba krátce, zprudka vařit v osolené vodě a krátce, zprudka chladit ve vodě s kostkami ledu. A pro dodržení efektu teplotního šoku připravit jen velké objemy vody vůči objemům surovin, protože tepelné ztráty dělají neplechu.
Blanšírovat můžeme zeleninu, ovoce i houby. Ty s obvykle neloupatelnou slupkou sloupnete snáz, ty hůře stravitelné strávíte lépe, ty teplem šednoucí či hnědnoucí udrží barvu. Každá surovina potřebuje svůj správný čas, proto se řiďte pokyny zkušených kuchařů a dobře to dopadne. Získáte skvělé loupané houby k zavaření a rajčata do omáčky, krásně zelený špenát k zamrazení nebo dobře stravitelné hrachové lusky do salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 7 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 9 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 15 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hráškový krém: Klasiku školních jídelen připravíte snadno, stačí 3 hlavní suroviny a vylepšovat můžete už podle vlastní chuti
Devadesátky jsou zpátky: Kuře pečené na soli bylo dříve hitem a svou šťavnatostí zaujme i dnes, když víte, jak na to
Kosmické menu: Astronauti cestou na Měsíc jedli hovězí se zeleninou, krevetový koktejl a popíjeli i u nás populární džus v prášku