Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny
![Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/409-200-100.jpg)
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba vyžaduje čas, trpělivost a také pevnou vůli. Než totiž z trouby vytáhnete na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, chutný a voňavý pecen, pravděpodobně se vám několik prvních pokusů nepovede. Nesmíte se ovšem nechat odradit! Základem kvalitního domácího chleba je kvalitní kvásek. Pokud vyzrajete na něj, máte v podstatě vyhráno.
Když výrobu domácího chleba natrénujete v základu, můžete experimentovat s různými druhy mouky, přidávat do něj semínka, ořechy, dokonce sušené ovoce nebo třeba i jedlé květy. Při vyrábění domácího chleba se vyplatí investovat do domácí pekárny pro něj přímo určené, ale postačí i obyčejná trouba. Ale pozor! Nezvládne to každá - na chleba je totiž třeba vysokých teplot a dostatek prostoru. Pokud vás domácí pečení chytne, není nutné zůstávat jen u chleba. Domácí rohlíčky, houstičky nebo řeba i preclíky jsou rovněž vynikající. Rodina vám ruce utrhá!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 15 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 17 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11