Fritování: chutně, ale opatrně a po málu
Fritování je podobné smažení, s tím rozdílem, že je fritovaný kousek jídla ponořen v horkém oleji zcela, ne jen zčásti. Můžete jim připřavit křupavé a vskutku delikátní pochoutky, ne jen hranolky a langoše - friťákové evergreeny. S fritováním je však třeba dbát na míru. Ničím, co je nasáklé olejem, bychom se neměli přejídat. Zrovna se to neslučuje se zdravým životním stylem, ani s dietou. Porce fritovaných pokrmů by proto měly být menší a doplněné něčím lehčím. Ideální jsou třeba saláty nebo nakládaná zelenina.
Frituje se ve fritovacích hrních naplněných speciálními fritovacími oleji, ideálně zahřátými na teplotu 180°C. Pokud je teplota nižší, budou fritované kousky jídla ještě nasáklejší olejem a o to patrně nestojíte. Po fritování je naopak položte na utěrku, aby přebytečný olej vsákla. Vybírejte recepty pečlivě - když už si zafritovat, tak jedině svátečně!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 40 minutami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 1 hodinou
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco poprvé představilo komunitní dny v Karviné, Brně a Táboře
Levné a zdravé vaření: Z hlívy ústřičné můžeme připravit výtečnou polévku, voňavé rizoto i vegetariánský guláš
Domácí vaječný likér: Vyjde maximálně na 184 Kč na litr, pokud nakoupíte v akci, tak ještě méně. Příprava je snadná, chuť božská