Recepty z jednoho pekáčku - rychlé recepty z jednoho hrnce
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou maso, zároveň s přílohou. Díky tomu je celý chod hotov ve stejný čas, ale to není jediný benefit těchto receptů. Jednotlivé suroviny si díky společnému vaření v jedné nádobě navzájem předají maximum chutí a vůní. A rýže, která se rovnou dusí v kuřecí šťávě, je samozřejmě lepší než ta obyčejn!. Recepty z jednoho pekáče zároveň většinou bývají velmi nenáročné a zvládne je i začátečník. Nespornou výhodou je i fakt, že místo několika hrnců a pánví budete mít po obědě k umytí jen jeden kus nádobí.
Tipy a triky pro vaření v jednom pekáči: pokud zkoušíte nový recept, volte spíše porcované maso, například kuřecí stehna. Větší kusy by se vám nemusly úplně dopéct, ačkoliv zkušení kuchaři s prostornou troubou mohou tímto způsobem klidně připravit celé kuře. Nejlepší přílohou do receptů z jednoho pekáče je rýže, ale poslouží i brambory či těstoivny. Do pekáče ostatně určitě můžete zkusit dát i knedlíky. Pokud v jednom pekáči pečete maso s přílohou, nezapomínejte jídlo dostatečně podlévat vodou nebo masovým vývarem. Chystáte-li brambory nebo třeba šunkofleky, nebojte se nechat vrchní vrstvu vypéct pořádně do křupava.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Vzpomínáte si ještě na mlíčňáky a mléčné koktejly?
Na kávu sem chodila císařovna Sisi i legendární herec Vlastimil Brodský: Café Elefant v Karlových Varech funguje již dvě staletí
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!