Domů - Magazín - Rozhovory a reportáže - Jak si doma vyrobit nejlepší sádlo a škvarky? Záleží na správném krájení a pomáhá i fígl s mlékem, říká řezník Jirka z Jablonce

Zpět na článek

Jak si doma vyrobit nejlepší sádlo a škvarky? Záleží na správném krájení a pomáhá i fígl s mlékem, říká řezník Jirka z Jablonce

Sádlo si zvládnete vyrobit i sami doma Zdroj: toprecepty.cz
Zpracování masa z vepře začíná jeho "rozbouráním". Zdroj: toprecepty.cz
Ke stažení sádla z kůže je třeba ostrý nůž. Zdroj: toprecepty.cz
Vrstva sádla pod kůží může být i deseticentimetrová, záleží na potravě vepře. Zdroj: toprecepty.cz
Sádlo se z kůže stáhne podobným způsobem jako ryba z kůže. Zdroj: toprecepty.cz
Sádlo odstraněné z kůže se nakrájí na kostičky a dá škvařit. Zdroj: toprecepty.cz
Čerstvě vyškvařené sádlo. Zdroj: Toprecepty.cz
Čisté vyškvařené sádlo můžete použít při pečení nebo si na něm pochutnat třeba na chlebu. Zdroj: Toprecepty.cz
Krásné zlatavé škvarky. Stačí posolit a sníst nebo rozemlít do škvarkové pomazánky. Zdroj: toprecepty.cz
Škvarková pomazánka se hodí k pivu i k vínu. Zdroj: toprecepty.cz
Zpracování masa z vepře začíná jeho "rozbouráním". Zdroj: toprecepty.cz

2 z 10