Domů - Magazín - Testování - Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý

Zpět na článek

Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý

Skladování chleba může být často velkým problémem. Zdroj: Pixabay
Kváskový chleba z pekárny v Kauflandu, první den v chlebovce. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
Kváskový chleba ve Vrapáčku. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
Porovnání po 3 dnech. Vlevo chleba z Vrapáčku, vpravo z chlebovky. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
Balený krájený kváskový chléb zplesnivěl asi za 3 dny. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
Vlevo chleba z Vrapáčku, vpravo z chlebovky. Chleba z Vrapáčku viditelně sušší. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
V porovnání chlebovka-Vrapáček vyhrává chlebovka. Zdroj: Šárka Adámková, Toprecepty
První půlka chleba putovala do bavlněného pytlíku na pečivo. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Druhá půlka kváskového chleba zůstala v papírovo-igelitovém pytlíku, v němž byla dodána z Košíku. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Třetí den byl chleba z bavlněného pytlíku ve stejném stavu, jako den první. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Papírovo-igelitový pytlík nijak chléb ani třetí den nepoškodil. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Pátý den byla znát lehčí tvrdost na povrchu a okorání na nákroji, ale uvnitř byl chléb z bavlněného pytlíku stále měkký. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Stejné vlastnosti po pěti dnech vykazovala i půlka chleba, která zůstala v originálním balení. Jen uvnitř se zdál chléb měkčí než v bavlněném pytlíku. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Sedmý den už se chléb z bavlněného pytlíku hodí tak na krutony. Kůrka je tvrdá, ale střídka stále měkká. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Po týdnu je chléb v papírovo-igelitovém obale stále dobrý například na topinky. Uvnitř je o poznání měkčí než jeho druhá půlka. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Chléb kmínový z Hořovic, první den. Zabalený do kuchyňské utěrky a navíc ještě do mikrotenového sáčku. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Chléb kmínový z Hořovic, první den. Zabalený do kuchyňské utěrky a navíc ještě do mikrotenového sáčku. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po dvou dnech byl chléb stále měkký, jen kůrka již nebyl křupavá. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po pěti dnech byl chléb stále měkký, ale již tolik nepružil. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Kůrka byla pátý den již trochu gumovitější. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po sedmi dnech byl chléb stále k jídlu, jen již byl trochu drobivější. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
V chlebu jsem trochu vnímala vůni utěrky, což lehce kazilo jeho chuť. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po devíti dnech byl chléb stále měkký, ale zplesnivěl. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Kváskový chléb z Globusu jsem zabalila do igelitového sáčku, což je nejčastější způsob uskladnění chleba. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po dvou dnech byl chléb stále měkký, chuť byla stejná jako při koupit Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Třetí a čtvrtý den - měkký chléb, na řezu trochu osychal, lehce drobivý. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Pátý den začal plesnivět. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Kváskový chleba z pekárny v Kauflandu, první den v chlebovce.

2 z 27