Domů - Magazín - Rozhovory a reportáže - Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku

Zpět na článek

Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku

Radek Kašpárek nabízí ve své restauraci skutečně luxusní pokrmy. Zdroj: Se souhlasem Extra.cz, Vilém Besser, Toprecepty, koláž Toprecepty.cz
Radek Kašpárek je ve 420 skoro každý den, aby dohlížel na kvalitu kuchyně. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Kořeněné zadělávané dršťky s telecími nožičkami, fermentovanými paprikami a čerstvou majoránkou. Vedle podávaná křupavá papriková houska s cibulovým chutney a rozpečeným sýrem Raclette. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Strop hlavní restaurace vypadá skvěle přes den, i když se setmí. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Domácí nakládané suroviny jsou součástí vaření ve 420. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Interiér restaurace na každého dýchne historií. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Decentní a velmi vkusná výzdoba restaurace. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Bar v momentě, kdy se teprve chystá otevření restaurace. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Radek Kašpárek působí v kuchyni jako kolega kuchařů, ne jako jejich přísný šéf. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Zajímavý design stolů odlehčuje atmosféru v luxusní restauraci. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Ve vedlejší části restaurace se stejně jako třeba před jejím vchodem setkáte s motivem svítících vlaštovek. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Perfektně skladované čerstvé maso skvěle vypadá a luxusně chutná. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Domácí nakládané suroviny jsou součástí vaření ve 420. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Domácí nakládané suroviny jsou součástí vaření ve 420. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Kašpárek neváhá přiložit ruku k dílu. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Příprava jídel probíhá v naprosté čistotě. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Vchod do restaurace hostům nabízí nevšední pohled do kuchyně. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Založený stůl čeká na nové hosty. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Menu ve 420 je tak akorát velké, vybere si každý. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Domácí rakytníková limonáda. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Amuse bouche - krém z pečených brambor se sýrem Gran Moravia a křenovou pěnou. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Před jídlem hosté mohou ochutnat zde pečené rohlíky i máslo s fermentovanými houbami a gel z droždí. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Knedlíčky plněné uzeným kaprem s polévkou z místního kimchi a salátem s kimchi, jarní cibule, řeřichou a uzenými mandlemi. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Smažený telecí řízek v přepuštěném másle s bešamelem z vyzrálých sýrů, bramborová kaše s hnědým máslem, lanýžová omáčka a sladkokyselý kompot z angreštu. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Pečený candát s omáčkou z fermentovaných rajčat a pršutu, tarhoňa s lardem. Podávaný s grilovanou brokolicí s rybím krémem, bylinkami a kaviárem ze síha. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Katowická rurka plněná čokoládovou šlehačkou, višňový džem, zmrzlina z pečené smetany, zálivka z růžového pepře a višňová granita, popel. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Tart z lineckého těsta s meruňkovým želé, perníkem, krémem z karamelového salka a zmrzlinou ze svařeného červeného vína. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Katowická rurka plněná čokoládovou šlehačkou. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
I kávu zde dostanete v netradičním „obale“. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Radek Kašpárek je ve 420 skoro každý den, aby dohlížel na kvalitu kuchyně.

2 z 29