Domů - Magazín - V kuchyni s VIP - Špičková cukrářka Helena Fléglová vás naučí čarovat s odpalovaným těstem: Připravte si větrníky či karamelové věže croquembouche

Zpět na článek

Špičková cukrářka Helena Fléglová vás naučí čarovat s odpalovaným těstem: Připravte si větrníky či karamelové věže croquembouche

Helena Fléglová patří mezi českou cukrářskou špičku. Zdroj: Toprecepty
Naučte se přípravu skvělých dezertů z odpalovaného těsta. Zdroj: Toprecepty
Helena Fléglová je jednou z nejlepších cukrářek u nás. Zdroj: Toprecepty
Křupavá vrstva neboli craquelin posune každý dezert do jiné úrovně. Zdroj: Toprecepty
Správná práce s těstem je základ. Zdroj: Toprecepty
Správná práce s těstem je základ. Zdroj: Toprecepty
S těstem si člověk musí umět pohrát. Zdroj: Toprecepty
Krásné tvary lákají ke konzumaci, na tu je však ještě čas. Zdroj: Toprecepty
Čeho se vyvarovat a na co naopak nezapomenout, aby se odpalované těsto podařilo bez chybičky? Zdroj: Toprecepty
Croquembouche je impozantní věž tvořená z desítek malých choux plněných jemným karamelovým krémem. Zdroj: Toprecepty
Extra pistáciový Paris-Brest. Netradiční věneček potažený zelenou křupavou vrstvou. Zdroj: Toprecepty
Větrník naplněný slaným karamelem, vanilkovým krémem s mascarpone a karamelovou šlehačkou doplňuje domácí fondán. Zdroj: Toprecepty
Lehounký éclair potažený křupavým craquelinem doplňují dva druhy krémů s jemnou chutí tiramisu. Zdroj: Toprecepty
Křupavá vrstva neboli craquelin posune každý dezert do jiné úrovně.

4 z 13