Červené rizoto

Darcek1997 Kuchařka: Darcek1997

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

3 sáčky rýže
sádlo
cibule
mrkev
hrášek (mražený nebo v plechovce)
vepřové maso (plec nebo kýta)
sladká červená paprika
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži. Mezitím nakrájíme na malé kostičky maso a ještě na menší kousky mrkev.

  2. Když máme vše nakrájené, dáme do hrnce rozpálit sádlo, nakrájime cibulku a orestujeme ji do zlatova. Na ni přidáme maso a restujeme dál. Musíme restoval déle, protože maso nakrájené na malé kousky pustí dost vody.

  3. Když se vypaří voda, přidáme mrkev a hrášek a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme kmín.
    Zasypeme červenou paprikou. Podlijeme vodou a vaříme cca 40 minut, dokud maso a mrkev nezměkne.

  4. Když máme vše měkké a skoro vypařenou vodu (vždy tam trochu vody necháme, aby rizoto nebylo suché), přidáme rýži a dochutíme dle potřeby.

Poznámka

Můžete posypat sýrem, jestli máte rádi, ale pro nás je to výborné i bez sýra ☺☺

Výborná je k tomu okurka nebo malé zavařené cibulky. ❤ Dobrou chuť přeji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červené rizoto

  • PipiDlouhaPuncocha PipiDlouhaPuncocha

    Upravila bych nazev na "ceske" rizoto, protoze s rizotem to nema moc spolecneho (viz uvarime 3 sacky ryze) Ale jinak to samozrejme muze chutnat. :yes::-8

    Odpovědět

Tématické fráze: červené rizoto cerveny rizeto recep cervene rizoto recept cerveny rizoto červený rizoto recept rizoto červené recept na cervene rizoto srbske rizoto cervene recept červené rizoto bez masa srbské rizoto s červeným s vínem červené risoto recept na rizoto veprove cervene risoto recept na rizeto cerveny

Zapomněl/a jsem heslo