Placičky z bramborové kaše a jablek

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 10 minut + smažení 2 porce Sladká jídla 2 názory

Suroviny

2 porce zbylé bramborové kaše (i instantní)
1-2 vejce
2 (3) lžíce špaldové celozrnné mouky hladké
2 jablka neloupaná, nakrájená na malé kostičky
2 lžičky cukru či sladidla se stévií
olivový olej + kousek másla na smažení
cukr moučka na posypání nebo prášková stévie
skořice podle chuti na posypání
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, včetně jablek, smícháme dohromady a smažíme na pánvi na olivovém oleji s kousíčkem másla. Bramborová kaše je slaná, není třeba přisolovat. Pánev pořádně zahřejeme, aby se placičky nelepily na dno pánve. Obracet větší obracečkou, abychom s ní celou placičku podebrali a netrhala se. Hotové položíme na papírové utěrky.

  2. Hotové placičky pocukrujeme cukrem moučkou, diabetici práškovou stévií a hojně zasypeme mletou skořicí. Mně chutnají s horkým kakaem.

  3. Nejlépe ale chutnají studené ráno k snídani, když přenocují v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Placičky z bramborové kaše a jablek

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Capri: Když se smíchá olivový olej s máslem, tak se hned tak nepřepálí. Ne každý má čas dělat dlouze bramborovou kaši. Instantní kaše jsou hned hotové a může se jíst. V dnešní hektické době je jakákoliv pomoc dobrá. A kaše od Aldi nemají chybu. Jen dávám pouze mléko. Jsem odpůrcem polévek v sáčku, ale děti ve školní jídelně se mohou utlouct po polévce " knórce", neboť jsou na ni zvyklé z domova. Od domácí polévky je ,na rozdíl od kaše, opravdu nesrovnatelná. Tyto placičky jsem vymyslela pro diabetiky, jsem jedna z nich, neboť sladkou chuť občas zoufale potřebuje i diabetik, byť má cukr zapovězený. Tak vymýšlí způsob, aby si i v rámci diety, mohl pochutnat. Alespoň já jsem si pochutnala. Byť jsem sladila práškovou Stévií.:-)

    Odpovědět

  • Capri Capri

    To fakt ne. kaše a dokonce i instantní? To někdo dělá? Na kousíčku másla, hm, to bych chtěla vidět. Jedině na ghí. Obyč.máslo by se hned přepálilo.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo