Domů
-
Recepty
-
Shawerma (šaverma) po mojom
Zpět na recept
Shawerma (šaverma) po mojom
Shawerma (šaverma) po mojom
JanaAli
hovädzie mäso si nakrájame na pásiky
JanaAli
pridáme 3PL octu
JanaAli
pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky
JanaAli
2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle
JanaAli
mäsko si dáme do kuchty
JanaAli
pridáme nastrúhanú cibuľu
JanaAli
pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky)
JanaAli
mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu
JanaAli
prilejeme 2 poháre vody a necháme na slabom plameni 30 minút
JanaAli
po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva
JanaAli
preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy
JanaAli
misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí
JanaAli
medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate
JanaAli
umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky
JanaAli
pripravíme si tahinu
JanaAli
do misky si dáme 5-7ČL tahiny
JanaAli
pridáme 0,5 ČL octu
JanaAli
pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu
JanaAli
pridáme 2-3PL vody
JanaAli
všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota
JanaAli
upečené mäsko vyberieme z rúry a dáme do mištičiek
JanaAli
k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
JanaAli
pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
JanaAli
pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti a všetko zmiešame
JanaAli
Předchozí
Následující
4
z
25
Předchozí
Následující