jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Shawerma (šaverma) po mojom

Shawerma (šaverma) po mojom
Shawerma (šaverma) po mojom
nahoru
Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso
Počet porcí Počet porcí: 2

Suroviny:

500-600g hovädzieho mäsa
3PL + 0,5ČL octu
2 stredne veľké cibule
soľ
čierne korenie
indický kmín
2 stredne veľké paradajky
hrsť petržlenovej vňate
2 poháre + 2-3PL vody
5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini)

Postup přípravy receptu

1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky
2. pridáme 3PL octu
3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky
4. po vybratí z ladničky mäso opláchneme, aby sme sa zbavili trošku octu - nemusíme, nie je to podmienka
5. 2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle
6. mäsko si dáme do kuchty - nie je podmienka, ale v tom prípade musíme rátať s dlhšou dobou prípravy
7. pridáme nastrúhanú cibuľu
8. pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky)
9. všetko dobre premiešame a mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu
10. prilejeme 2 poháre vody, dobre premiešame, kuchtu uzavrieme a necháme na slabom plameni 30 minút (ak robíme bez kuchty, musíme pravidelne dolievať vodu a kontrolovať mäkkosť mäsa)
11. po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva
12. preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy
13. misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí (ak sa ponáhľame v príprave a chceme ušetriť energiu a čas, dáme do ohňovzdornej misy k mäsu len malé množstvo šťavy z kuchty/hrnca-ostatok je možné použiť na iné účely)
14. medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate
15. umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky
16. pripravíme si tahinu (nakoľko sama o sebe nie je chuťovo zrovna vábna)
17. do misky si dáme 5-7ČL tahiny
18. pridáme 0,5 ČL octu
19. pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu
20. pridáme 2-3PL vody
21. všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota
22. upečené mäsko vyberieme z rúry
23. do mištičiek/hlbokých tanierov si dáme mäso, k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
24. ďalej pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
25. nakoniec pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti, všetko zmiešame a podávame

Poznámka

Takto pripravenú šavermu môžeme podávať s klasickými prílohami, alebo ňou naplniť arabský chlieb. Nám doma najviac chutí samotná s chlebom.

Tahinu je v Čechách možné kúpiť v rôznych bioobchodoch. Prikladám link http://www.vsebio.cz/bio-tahini-sezamova-pasta-nes...

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Datum vložení Datum vložení:
4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Shawerma (šaverma) po mojom"

autor: michsamant
vloženo: 19.01.2011 09:44:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka, robila som z kuracieho maska, malicko som musela improvizovat, ale je to velmi dobre smajlik Pridavam ti fotku.

autor: JanaAli
vloženo: 03.03.2010 16:17:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

neni zacsmajlik

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2010 15:12:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkujismajlik

autor: JanaAli
vloženo: 03.03.2010 12:10:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pája, posilam link http://www.fairtradecentrum.cz/products/indicky-km... jenomze sem jde mlety, ma mnohem vyraznejsi chut a vuni, nez rimsky

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2010 11:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat co je indický kmín ?Římský?Děkuji za odpověď.

autor: JanaAli
vloženo: 03.03.2010 05:33:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nadja, ano je to tlakovy hrniec-papinak smajlik

autor: Nadja
vloženo: 03.03.2010 01:46:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

* jan.alois - a když já napíši, že je to zajímavé, tak mě to něčím zaujalo; když neobvyklé, tak to znamená, že např.takovou kombinaci surovin bych nečekala, sama od sebe bych to nikdy tak nezkombinovala. Nikdy tam není ten "kuchařský" podtext.
* JanaAli - mäsko si dáme do kuchty - jaký hrnec je kuchta? Domnívám se, že by to mohl být tlakový hrnec-"papiňák".

autor: JanaAli
vloženo: 02.03.2010 21:04:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

v pohode smajlik

autor: jan.alois
vloženo: 02.03.2010 20:28:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když kuchař napíše že je to zajímavé a nebo neobvyklé tak to znamená nikdy vařit nebudu. smajlik nechci urazit jen komentuji.smajlik

autor: JanaAli
vloženo: 02.03.2010 19:39:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: spagetka
vloženo: 02.03.2010 19:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá zajímavě smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

hrnec tahiny recept na saverma sezamova pasta tahiny tahin tahina hrnec tahin kuřecí šavarma shawerma.cz tahiny pasta tahiny sezamova pasta recept pasta tahina šavarma recept indický kmín sezamová pasta tahina shawerma recepty tahina shawerma recept tahin vaření šavarma ševerma šaverma šaverma recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz