Domů - Magazín - Vaření - Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí

Zpět na článek

Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí

sušené bylinky Zdroj: Freepik
Libeček lékařský využijete v sušené podobě třeba do domácí podoby koření vegeta. Zdroj: Pixabay, MAKY_OREL
Středomořská bylinka oregano se hodí k těstovinám, na pizzu, ale třeba i k bramborám. Zdroj: Pixabay, Kathas_Fotos
Tymián při sklizni zásadně stříhejte nůžkami, abyste nepoškodili rostlinku. Zdroj: Pixabay, photosforyou
Majoránka je oblíbené koření k bramborám a houbám. Zdroj: Pixabay, Hans
Rozmarýn se dnes uvádí pod názvem šalvěj rozmarýn, využití má ale pořád stejně bohaté. Zdroj: Pixabay, samsevents
Šalvěj můžete sklízet od jara do podzimu. Zdroj: Pixabay, congerdesign
Koriandr je oblíbený nejen v asijské kuchyni. Foto: Pixabay, balouriarajesh

1 z 8