Domů - Magazín - Vaření - Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením

Zpět na článek

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením

Vařená vejce Zdroj: Toprecepty, Pavla Šmikmátorová
Vaření vajec naměkko by podle Zdeňka Pohlreicha nemělo překročit 4 minuty. Foto: Toprecepty, 1974andrea
Vejce natvrdo se vaří 9 - 10 minut. Foto: Toprecepty, maris
Vejce do skla jsou vařená naměkko a zbavená skořápky. Foto: Toprecepty, mika59
Vejce na hniličku potřebují 7 minut vaření. Foto: Toprecepty, mika59
Ztracená vejce se vaří ve vodě s trochou octa 3 minuty. Foto: Toprecepty, maris

1 z 6