Domů - Magazín - Historie a zajímavosti - Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes

Zpět na článek

Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes

Rebarborový koláč podle Marie Janků Sandtnerové Zdroj: Toprecepty, Pavla Šmikmátorová, a Wikimedia Commons: Martin Wolf, PD-anon-70-EU
Suroviny na koláčové těsto Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Těsto nechte půl hodiny v lednici Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Suroviny na rebarborovou náplň Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Vyválené těsto vykrojte obrácenou formou na koláč Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Naplňte těsto a okraje potřete vajíčkem Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Přibližně po 20 minutách pečení potřete oslazeným sněhem Zdroj: se souhlasem Pavly Šmikmátorové
Suroviny na rebarborovou náplň

4 z 7