Domů - Magazín - Vaření - Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem

Zpět na článek

Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem

Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem Zdroj: se souhlasem České televize/ koláž Toprecepty.cz
V dalším díle pořadu Buchty po ránu se vařily knedlíky. Zdroj: se souhlasem České televize
V dalším díle pořadu Buchty po ránu se vařily knedlíky. Zdroj: se souhlasem České televize
Josef Maršálek mimo jiné připravil tzv. blbouny. Zdroj: se souhlasem České televize
Josef Maršálek mimo jiné připravil tzv. blbouny. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto na knedlíky je poměrně řídké. Zdroj: se souhlasem České televize
Během kynutí těsto ale zpevní. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto je lehké, takže kyne krátce. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto je nutné ještě tzv. přetužit na vále. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto je nutné ještě tzv. přetužit na vále. Zdroj: se souhlasem České televize
Z těsta pak vytvarujte plát. Zdroj: se souhlasem České televize
Z tohoto množství uděláte 12 blbounů. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto naplňte povidly a vytvarujte knedlíky. Zdroj: se souhlasem České televize
Těsto naplňte povidly a vytvarujte knedlíky. Zdroj: se souhlasem České televize
Blbouny Josef Maršálek uvařil v páře. Zdroj: se souhlasem České televize
Nakonec už jen knedlíky posypejte mákem. Zdroj: se souhlasem České televize
Po posypání mákem a cukrem je přelijte máslem. Zdroj: se souhlasem České televize
V dalším díle pořadu Buchty po ránu se vařily knedlíky. Zdroj: se souhlasem České televize
Hotové blbouny s povidly. Zdroj: se souhlasem České televize

1 z 19