Domů - Magazín - Historie a zajímavosti - Česká jídla propadla v zahraničním hodnocení: Cizincům nechutnají smaženice, sekaná ani krupicová kaše

Zpět na článek

Česká jídla propadla v zahraničním hodnocení: Cizincům nechutnají smaženice, sekaná ani krupicová kaše

Sekaná je velmi oblíbeným pokrmem v mnoha českých rodinách. Zdroj: Toprecepty
Krupicovou kaši milují děti i dospělí. Zdroj: Toprecepty
Kuře na paprice dělá většina českých rodin. Zdroj: Toprecepty
Chlebová polévka se dostala do nelichotivého žebříčku. Zdroj: Toprecepty
Na kyselo nedá spousta našinců dopustit. Zdroj: Toprecepty
Hákarl je upravené a nakrájené žraločí maso. Zdroj: wikimedia commons / Audrey / CC BY 2.0 DEED
Žraločí maso na hákarl se musí vyvěsit. Zdroj: wikimedia commons / Qaswed / CC BY-SA 4.0 DEED
Yerushalmi kugel má v židovské kuchyni důležité místo.Hákarl Zdroj: wikimedia commons / Peteravivangel / CC BY-SA 4.0 DEED
Luther Burger je samá kalorie. Zdroj: wikimedia commons / phil denton / CC BY-SA 2.0 DEED
Luther Burger může vypadat různě. Zdroj: wikimedia commons / Pd THOR / CC BY 2.0 DEED
Rybí polévka pro někoho patří na štědrovečerní tabuli, stejně jako kapr. Zdroj: Toprecepty
Rybí polévka se dá připravit mnoha způsoby. Zdroj: Toprecepty
Krutony dodají rybí polévce chuť navíc. Zdroj: Toprecepty
Houbový kuba je oblíbenou českou pochoutkou. Zdroj: Toprecepty
Pohankový kuba chutná stejně skvěle, jako ten z krup. Zdroj: Toprecepty
Beyin salatasi Zdroj: wikimedia commons / E4024 / CC BY-SA 4.0 DEED
Jellied eels Zdroj: wikimedia commons / Footballbooks / Public domain
Na sekanou nedá dopustit většina Čechů. Zdroj: Toprecepty
Krupicovou kaši milují děti i dospělí.

2 z 18