Domů - Magazín - Ostatní - Jak jsem poprvé jedla švédskou kvašenou rybu surströmming: Páchne jako zkažené maso, ale chutná překvapivě dobře

Zpět na článek

Jak jsem poprvé jedla švédskou kvašenou rybu surströmming: Páchne jako zkažené maso, ale chutná překvapivě dobře

Jak jsem poprvé jedla švédskou kvašenou rybu surströmming: Páchne jako zkažené maso, ale chutná překvapivě dobře Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Surströmming se doporučuje otvírat pod vodou. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Po otevření konzervy ucítíte poměrně velký zápach. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
My jsme si jej dali na plátku křupavého chleba knäckebröd. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Zápach surströmmingu zmírní cibulka. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Konzerva surströmmingu může být trochu vyboulená. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Nejvíc páchne samotný nálev. Zdroj: Hana Malénková, Toprecepty
Surströmming se doporučuje otvírat pod vodou.

2 z 7