Domů - Recepty - Rýže na egyptský způsob

1/10

Rýže na egyptský způsob

Zpět na recept
Ryža na egyptský spôsob
JanaAli
potrebujeme 2 poháre/hrnčeky ryže
JanaAli
ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody
JanaAli
do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja
JanaAli
keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste tarhone/rezancov - neuvarených
JanaAli
tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda
JanaAli
pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame
JanaAli
pridáme soľ
JanaAli
po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame
JanaAli
po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová
JanaAli