Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce

oriental.dancer Kuchař: oriental.dancer

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

600 g mletého masa
hrst čerstvých bylinek
1 vejce
česnek
římský kmín
sůl
pepř
2 velké kapie
1 šlehačka
rajská omáčka v prášku
kladenská pečeně
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet.

  2. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátkem kladenské pečeně.

  3. Pekáč lehce vymažeme olivovým olejem a naskládáme do něj naplněné papriky.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

  5. Mezitím rozmícháme sáček rajské omáčky ve šlehačce a po půl hodině přilejeme k paprikám a pečeme cca dalších 20 min. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Možno z masa udělat jen bochánky, obalit plátkama kladeské pečeně a pak je postup stejný. Já měla v lednici kapie, které už dlouho prosily o zpracování:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce

Tématické fráze: kladenská pečeně recept kladenská pečeně recepty příloha k rajské omáčce mlete maso v rajské omáčce kladenská pečeně prilohy k rajske omacce domácí kladenská pečeně kladenska omacka příloha k rajské kladenské recepty z kladenské pečeně recepty z kapií prilohy k plnenym paprikam rajská omáčka k plněným paprikám jakou polévku k rajské omáčce? omáčka z kapie příloha k plněným paprikám kulky v rajske omacce recept kladenská pečeně kapie recept

Zapomněl/a jsem heslo