Domů - Recepty - Domácí tempeh

1/17

Domácí tempeh

Zpět na recept
petram petram
Vaření sojových bobů
petram petram
Uvařené sojové boby oloupeme
petram petram
Oloupané boby znovu povaříme
petram petram
Boby usušíme
petram petram
Připravíme si sáček s otvory
petram petram
Navážíme tempeh starter a případně promícháme s rýžovou moukou
petram petram
Tempeh starter nasypeme na suché sojové boby, přilijeme ocet
petram petram
Vše důkladně promícháme (dbáme na čistotu)
petram petram
Promíchanou směs napěchujeme do sáčků
petram petram
Inkubujeme při teplotě 22-38 °C
petram petram
Máme hotovo
petram petram
Hotový tempeh v syrovém stavu
petram petram
petram petram
Hotový tempeh marinovaný a osmažený
petram petram
Přezrálý tempeh - příliš dlouhá inkubace - narostly černé spory
petram petram
petram petram