Domů - Recepty - Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

1/6

Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Zpět na recept
Anna Kocikova Anna Kocikova
Anna Kocikova Anna Kocikova
Slezinu opláchneme, osušíme a pokud je delší, rozřízneme ji na 2 až 3díly(líp se plní). Odřízneme tuk
Anna Kocikova Anna Kocikova
Středem sleziny prořízneme hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce
Anna Kocikova Anna Kocikova
Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme.Proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu.
Anna Kocikova Anna Kocikova
Suroviny na naplnění pokrátíme o něco míň,než je délka tunýlku a po naplnění zajistíme párátkem.Podusíme a vychladlé nakrájíme na tenké plátky
Anna Kocikova Anna Kocikova