Hrušková povidla jak je dělám já

kudlova3 Kuchařka: kudlova3

Zavařeniny 24 názorů

Suroviny

Sušené hrušky i jablka
skořice celá
skořice mletá
anýz
badyán
mletý hřebíček
vanilkový cukr
švestková povidla
trochu strouhaného perníku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.

  2. Do pláténka zabalím hřebíček, skořici, anýz a dám vařit k hruškám.

  3. Jak jsou hrušky měkké, scedím a pomelu na masovém mlýnku.

  4. Potom vmíchám trochu švestkových povidel, mletý badyán, skořici, vanilkový cukr a trochu zahustím perníkem.

  5. Cukr nedávám, měla jsem sladké hrušky.

  6. Po vychlazení dám do mrazicích dóziček a šup do mrazáku, kde mě budou čekat, až budu péct frgály.

Poznámka

Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušková povidla jak je dělám já

  • zizala zizala

    casino: Ahá...já to pochopila tak, že to povaření je špatně, že se to dělá nějak jinak. Tak jo, až budu mít, nasuším a budu se těšit na hruščáky :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Ale notááák;-)
    Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
    Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...:-)
    Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Když teda sušené hrušky na náplň nevařit, tak jak s nimi zacházet? Náplně, které jsem našla, jsou z vařených :-(

    Odpovědět

  • casino casino

    MajaV:
    Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři:yes:
    Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...:-D
    Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo:yes:
    I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
    No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...:-O

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    MajaV: když jsem napsala, že právě sušené hrušky mají v receptu své opodstatnění, myslela jsem tím SAMOZŘEJMĚ to, že povidla z nich mají zcela jistě odlišnou chuť, než z čerstvých! Vysvětlila jsem to teď dostatečně??:-)
    Howgh:-!:-D

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Danca: Souhlasím s vámi. Dávají se sem nové věci. Ale pak samozřejmě musím počítat s otázkou: proč? a dokázat na ni odpovědět:-! Což jak vidím nedokážete ani vy;-):-D

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3(autorka receptu)

    Danca :yes::yes::yes::-K:-K:-K,No hold, bez urážky ,některé dámy si zde musí asi nadzvednou sebevědomí a já se už odmítám o tom bavit.

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    MajaV: :-O nerada se zapojuji do diskuzí, které nikam nevedou, ale Váš názor mě teda "nadzvednul"!!! Až doteď jsem si myslela, že o tom to tady je, tedy o přidávání právě těch receptů a postupů, které nezná každý:-?:-!:-OK receptu: naprosto souhlasím s Jardou, že použití sušených hrušek tady má své opodstatnění;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: sorry, ten komentář jsem napsala zmateně, nepatřil Maje, ale přímo k receptu. To ale na věci nic nemění - např. čaj z křížal ať už jablečných či hruškových je moc dobrý

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání:-) ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: Taky hrušky na povidla peču :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-)) Tak ne abyste to na mě vykecal nějakému Valachovi :-D
    Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    MajaV: ale to mi tak nevadí, jako to - když jsem znovu přečetla - že vážně ty povařené křížaly zcedíš? Tu vodu, do které se vylouhovaly všechny vůně vyleješ? To tedy opravdu zůstanu raději u pečených a casinovi, když už má ten sad, bych doporučovala totéž;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    kudlova3: To je odpověď, protože to dělám já. Připomíná mi to hloupé matky, které dětem na otázky odpovídají protože to řikám. Když přijdu s receptem, kde mám postup úplně jiný než všichni znají, asi bych byla slušná a odpověděla bych vážně důvod, proč je takto dělám:-((:no:

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla hruškové povidla

Zapomněl/a jsem heslo