Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Hrušková povidla jak je dělám já

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 1. 2015 18:10

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

2. 2. 2015 16:15

casino: Ahá...já to pochopila tak, že to povaření je špatně, že se to dělá nějak jinak. Tak jo, až budu mít, nasuším a budu se těšit na hruščáky :-p

casino casino

2. 2. 2015 15:19

zizala:
Ale notááák;-)
Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...:-)
Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka:-K

zizala zizala (moderátorka)

2. 2. 2015 13:56

casino: Když teda sušené hrušky na náplň nevařit, tak jak s nimi zacházet? Náplně, které jsem našla, jsou z vařených :-(

casino casino

2. 2. 2015 13:36

MajaV:
Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři:yes:
Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...:-D
Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo:yes:
I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...:-O

Danca Danca

1. 2. 2015 12:46

MajaV: když jsem napsala, že právě sušené hrušky mají v receptu své opodstatnění, myslela jsem tím SAMOZŘEJMĚ to, že povidla z nich mají zcela jistě odlišnou chuť, než z čerstvých! Vysvětlila jsem to teď dostatečně??:-)
Howgh:-!:-D

MajaV

1. 2. 2015 12:35

Danca: Souhlasím s vámi. Dávají se sem nové věci. Ale pak samozřejmě musím počítat s otázkou: proč? a dokázat na ni odpovědět:-! Což jak vidím nedokážete ani vy;-):-D

kudlova3 kudlova3

1. 2. 2015 12:25

Danca :yes::yes::yes::-K:-K:-K,No hold, bez urážky ,některé dámy si zde musí asi nadzvednou sebevědomí a já se už odmítám o tom bavit.

Danca Danca

1. 2. 2015 12:17

MajaV: :-O nerada se zapojuji do diskuzí, které nikam nevedou, ale Váš názor mě teda "nadzvednul"!!! Až doteď jsem si myslela, že o tom to tady je, tedy o přidávání právě těch receptů a postupů, které nezná každý:-?:-!:-OK receptu: naprosto souhlasím s Jardou, že použití sušených hrušek tady má své opodstatnění;-)

hosta hosta

1. 2. 2015 11:02

casino: sorry, ten komentář jsem napsala zmateně, nepatřil Maje, ale přímo k receptu. To ale na věci nic nemění - např. čaj z křížal ať už jablečných či hruškových je moc dobrý

casino casino

1. 2. 2015 10:55

hosta:
Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání:-) ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?;-)

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2015 10:46

hosta: Taky hrušky na povidla peču :-p:yes:

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2015 10:42

casino: :-)) Tak ne abyste to na mě vykecal nějakému Valachovi :-D
Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší ;-)

hosta hosta

1. 2. 2015 10:35

MajaV: ale to mi tak nevadí, jako to - když jsem znovu přečetla - že vážně ty povařené křížaly zcedíš? Tu vodu, do které se vylouhovaly všechny vůně vyleješ? To tedy opravdu zůstanu raději u pečených a casinovi, když už má ten sad, bych doporučovala totéž;-)

MajaV

1. 2. 2015 10:27

kudlova3: To je odpověď, protože to dělám já. Připomíná mi to hloupé matky, které dětem na otázky odpovídají protože to řikám. Když přijdu s receptem, kde mám postup úplně jiný než všichni znají, asi bych byla slušná a odpověděla bych vážně důvod, proč je takto dělám:-((:no:

casino casino

1. 2. 2015 10:07

zizala:
No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama:-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal jak se delaji povidla hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla

Suroviny: hrušky sušené, skořice celá, skořice mletá, anýz, badyán, koření hřebíček, cukr vanilkový, povidla švestková, perník strouhaný

TopRecepty.cz

Hrušková povidla jak je dělám já

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAy1