Hrušková povidla jak je dělám já

kudlova3 Kuchařka: kudlova3

Zavařeniny 24 názorů

Suroviny

Sušené hrušky i jablka
skořice celá
skořice mletá
anýz
badyán
mletý hřebíček
vanilkový cukr
švestková povidla
trochu strouhaného perníku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.

  2. Do pláténka zabalím hřebíček, skořici, anýz a dám vařit k hruškám.

  3. Jak jsou hrušky měkké, scedím a pomelu na masovém mlýnku.

  4. Potom vmíchám trochu švestkových povidel, mletý badyán, skořici, vanilkový cukr a trochu zahustím perníkem.

  5. Cukr nedávám, měla jsem sladké hrušky.

  6. Po vychlazení dám do mrazicích dóziček a šup do mrazáku, kde mě budou čekat, až budu péct frgály.

Poznámka

Nedokážu říct, jak dlouho to trvá, není to na dlouho :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušková povidla jak je dělám já

  • zizala zizala

    casino: Ahá...já to pochopila tak, že to povaření je špatně, že se to dělá nějak jinak. Tak jo, až budu mít, nasuším a budu se těšit na hruščáky :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Ale notááák;-)
    Samozřejmě PŘEDEM uvařit a posléze pomlet.
    Já měl za to, že stačí naznačit: v So se chystám péci, tak v Pá povařím...:-)
    Mám se omluvit? (to je jen řečnická otázka:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Když teda sušené hrušky na náplň nevařit, tak jak s nimi zacházet? Náplně, které jsem našla, jsou z vařených :-(

    Odpovědět

  • casino casino

    MajaV:
    Souhlasím se ffšemi vašimi předchozími komentáři:yes:
    Toto je rcp dobrý tak akorát pro sklerotiké kuchtičky, které si v Pá večer nevzpomenou, že v So ráno chtějí péci hruščáky...:-D
    Sušené ovoce je partně nejstarší "konzerva" kterou lidstvo vymyslelo:yes:
    I v současnosti, pokud křížaly nesežerou moli, tak při vhodném uskladnění samy nesežerou ani jednu kWh, tak proč je vařit a následně cpát do mrazničky, že?
    No, to je jako vařit sušené houby a pak jimi do foroty vycpat mrazák...:-O

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    MajaV: když jsem napsala, že právě sušené hrušky mají v receptu své opodstatnění, myslela jsem tím SAMOZŘEJMĚ to, že povidla z nich mají zcela jistě odlišnou chuť, než z čerstvých! Vysvětlila jsem to teď dostatečně??:-)
    Howgh:-!:-D

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Danca: Souhlasím s vámi. Dávají se sem nové věci. Ale pak samozřejmě musím počítat s otázkou: proč? a dokázat na ni odpovědět:-! Což jak vidím nedokážete ani vy;-):-D

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3(autor receptu)

    Danca :yes::yes::yes::-K:-K:-K,No hold, bez urážky ,některé dámy si zde musí asi nadzvednou sebevědomí a já se už odmítám o tom bavit.

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    MajaV: :-O nerada se zapojuji do diskuzí, které nikam nevedou, ale Váš názor mě teda "nadzvednul"!!! Až doteď jsem si myslela, že o tom to tady je, tedy o přidávání právě těch receptů a postupů, které nezná každý:-?:-!:-OK receptu: naprosto souhlasím s Jardou, že použití sušených hrušek tady má své opodstatnění;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: sorry, ten komentář jsem napsala zmateně, nepatřil Maje, ale přímo k receptu. To ale na věci nic nemění - např. čaj z křížal ať už jablečných či hruškových je moc dobrý

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    Nevím, kde MajaV: píše to co píšete vy o cezení a vylévání:-) ale zdalipak víte, od čeho je rčení, že něco chutnalo "jako hrušková voda"?;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: Taky hrušky na povidla peču :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-)) Tak ne abyste to na mě vykecal nějakému Valachovi :-D
    Přiznám se, že tohle jsem netušila, myslela jsem, že je jedno, jaká povidla se dávají a jak se dělají. Sušené hrušky jsem si myslela, že se melou na tzv. pracharandu (posyp na sladká jídla) a já je dávám do Vánoční muziky - omáčky. No, jsem zase o trošku chytřejší ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MajaV: ale to mi tak nevadí, jako to - když jsem znovu přečetla - že vážně ty povařené křížaly zcedíš? Tu vodu, do které se vylouhovaly všechny vůně vyleješ? To tedy opravdu zůstanu raději u pečených a casinovi, když už má ten sad, bych doporučovala totéž;-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    kudlova3: To je odpověď, protože to dělám já. Připomíná mi to hloupé matky, které dětem na otázky odpovídají protože to řikám. Když přijdu s receptem, kde mám postup úplně jiný než všichni znají, asi bych byla slušná a odpověděla bych vážně důvod, proč je takto dělám:-((:no:

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, já sice pro nedostatek hruškových křížal (ale předlloni jsem začal pracovat na nápravě a vysázel jsem hruškový sad) experimentuji s kdečím (např. s kdoulemi), ale nepotkal jsem zatím Valacha natož Valašku, kteří by na hruščáky paplali "povidla" z něčeho jiného než z povařených kžížal. Za jiná povidla by je hnali vidlama:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hrušková povidla ze sušených hrušek hrušková povidla hruškový povidla povidla ze sušených hrušek hruškové křížaly jak uvařit hrušková povidla jak se dělají hrušková povidla hruškovo jablečná povidla recept povidla z křížal vaření hruškových povidel hruškové povidla ze sušených hrušek vařená hrušková povidla povidla se sušených hrušek jak uvařit sušene hrušky hrušková povidla recept uskladnění křížal jak se delaji povidla hrušková pracharanda hrušková povidla z křížal pečená hrušková povidla