Domů - Recepty - Semifreda - minidortíky - recept fotopostup

1/18

Semifreda - minidortíky - recept fotopostup

Zpět na recept
malaneta
malaneta
malaneta
formičky vyrobené z plechovky - stačí obyčejné nůžky
malaneta
formičky vyrobené z kelímků od jogurtu Activie - ustřihla jsem dno a vrchní část
malaneta
želatinový ztužovač, cukrárenské želé a tlačenková střeva, ty používám jako ochrannou pásku kolem dortíku
malaneta
z upečeného a vychladlého korpusu formičkou vykrajujeme tvary - necháváme je ve formičkách
malaneta
z igelitového pásku vystřihneme proužky podle velikosti formičky
malaneta
pásku pak dáme mezi formičku a korpus
malaneta
měla by být ke kraji formičky
malaneta
ušleháme si šlehačku, podle chuti dosladíme a přidáme zakysanou smetanu nebo ovocný jogurt
malaneta
podle návodu připravíme ztužovač a přimícháme do šlehačky
malaneta
pomocí sáčku nastříkáme do formiček, můžeme přidat ovoce
malaneta
podle návodu si připravíme želatinu
malaneta
vlažným želé zalijeme dortíky. Občas může želatina protéct, to nevadí, nechte ji zaschnout a pak se dortík očistí -pokud tam máte tu pásku, jde to snadno.
malaneta
po nějaké době v lednici je můžete zespodu vytlačit prsty. Díky ztužovači vše pěkně drží
malaneta
vlevo dortík s folií, vpravo dortík bez folie. Drží oba dva, ale s tím ve folii je snadnější manipulace, pokud ho ještě několikrát přendaváte.
malaneta
domácí čokoládové ozdoby - rozehřátá 70% čokoláda, nastříkaná na pečící papír, kde jsem si před tím obkreslila ze šablon ozdoby. Různé šablony najdete na internetu.
malaneta