Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semifreda - minidortíky - recept fotopostup

Milujete zákusky z cukrárny? Tyhle domácí dortíky jsou pro vás to pravé. Tento dezert tvoří lehký nadýchaný piškot se smetanovým krémem a ovocem v barevném želé. Ke kávičce s blízkými je dokonalý.

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby tuhnutí asi 2 hodiny

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby tuhnutí asi 2 hodiny)

31. 5. 2015 11:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

plech 28x35 cm

Nutriční hodnoty

Energie11 719 kJ / 2 801 kcal
Bílkoviny61,30 g
Tuky162,59 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 522 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy269,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte plech větší, budete mít korpus nižší, pokud plech menší, pak můžete vyšší korpus přeříznout napůl.

Formičky - pokud nemáte originál na semifredo, můžete si je doma vyrobit z průhledných desek na dokumenty, krabic od mléka nebo třeba jako já z kelímků od jogurtu Activie nebo plechovky na colu 0,33l. Na formičky najdete spoustu návodů na internetu.

Páska - můžete přidat pásku kolem dortíku, díky které vám pak dortík půjde lépe vyndat z formičky. Pásku seženete v obchodech s cukrářskými potřebami, určitě ji seženete na internetu. V kamenných obchodech jsem úspěch neměla, ale poradila jsem si a použila jsem tlačenková střeva - což je igelit, který jsem si přistřihla po krajích na výšku formičky a délku upravila podle obvodu formičky. Pásku jsem natlačila mezi korpus a formičku. Takhle si připravíme všechny formičky.

Krém - jde udělat z mnoha ingrediencí, můžete použít zakysanou smetanu, šlehačku, mascarpone nebo tučný bílý jogurt, můžeme do něj dát čerstvé nebo kompotované ovoce. Dát můžete samozřejmě i jiný, třeba pařížský, záleží na chuti. Důležitý je v krému ztužovač, díky němu krém ztuhne a malé dortíky budou pevné a budou držet i při převozu v autě. Já přidávám recept na jednoduchý, ale dobrý krém doplněný ovocem.

Ztužovač - co se týká množství, držte se návodu na ztužovači. Já používám ztužovač za studena, ten je na cca 700 gramů hmoty. Vím, že když mám 8 formiček z jogurtů Activie, tak je na ně spotřeba cca poloviny množství krému, to znamená 350 g.

Pokud nebudete dávat želatinu, nastříkáte až po okraje a zarovnáte stěrkou, pokud budete dávat želatinu, necháte si kousek místo. Můžete přidat ovoce. Trochu krému mi vždycky zbude, ten si nechávám na zdobení. Připravené dortíky dáme do lednice - v chladu začíná krém tuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kookina Kookina

4. 2. 2024 12:46

1. Je to semifredo
2. tam žádnej piškot na dně nemá co dělat 🙄

Daniela8888

25. 3. 2021 20:29

Krásná práce a jistě i výborně chutnají.Poprosila bych:kolik kousků vykrájím z jedné várky,jaké je množtví šlehačky a zakysanky.Ostatní mě je jasné.

malaneta

30. 5. 2020 17:26

Lucy81: tady jsem použila formičky z jogurtů Activie a z plechovek od Coca coly. Teď jsem o víkendu dělala a formičky jsem si vyrobila z malých plechovek od Kofoly. Mají průměr cca 5 cm a výšku jsem měla 4 cm, podle dortové pásky.

Lucy81 Lucy81

21. 4. 2020 18:04

malaneta: zdravím, jaký průměr formiček jste měla a jakou výšku?

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 6. 2015 22:40

Moc hezké;-):yes: Díky za postup a rady, určitě to bude pro mnohé výzva, pustit se do toho;-):-):yes:+7 a recept ukládám.:-K

Majksnerka

1. 6. 2015 18:03

...parádní postup-nemohu se k nim odhodlat,ale při tomto návodu by bylo škoda je nezkusit:-plenkamajksnerova@seznam.cz

BlankaZ

31. 5. 2015 21:53

malaneta > Ach tak....:-)Zkoušela jsem oboje a ta plátková želatina mi přijde lepší,snadno se dávkuje podle množství krému a velice dobře krém ztuhne.Postup se mi zdál také jednodušší.Záleží na každém,ale určitě doporučuji vyzkoušet:-)

malaneta

31. 5. 2015 21:43

BlankaZ: mě to s tím práškovým šlo pěkně, i když jsem se bála, že to neztuhne. ten první krém, co se mi nepovedl měl špatně navážené poloviční suroviny :) to jsem si uvědomila až když jsem dělala ten druhý, že jsem sice odvážila poloviční množství prášku, ale vodu jsem dala celou. Ale s tou plátkovou želatinou to také zkusím, mám ji doma, tak při příští příležitosti zkusím :-)

BlankaZ

31. 5. 2015 21:18

Jestli můžu poradit,tak mnohem lepší než želatinový ztužovač v prášku je želatina v plátcích,úspěch zaručen ;-)

malaneta

31. 5. 2015 21:11

děkuji všem. přiznám se, že jsem se jich také dlouho bála. Pročetla jsem několik stránek s recepty, postupy na výrobu formiček a pak se do nich pustila. Při první várce jsem bojovala s krémy, první ne a ne ztuhnout ( za stálého míchání byl vylit do záchoda ), druhý měl zdrcnutou šlehačku ( na něm si pochutnala prasátka ), pak jsem vyzkoušela obyčejný se šlehačky a té zakysanky a chutnal nejlépe. Občas do něj přidám nasekané ovoce nebo přidám domácí marmeládu, zas to dostane jinou chuť. Korpusy jsem také zkoušela asi tři. Na jednom jsem se dělala se sněhem z bílků, druhý moc nevyskočil, tenhle chutná nejlépe. Chce to zkoušet, a trénovat. Tyhle na fotkách jsem dělala tento víkend, minulý víkend jsem je trénovala poprvé. Čím víc formiček budete mít, tím rychleji se to dělá. Kelímky od jogurtů mě sbírá tchyně, plechovky jsem kupovala na zkoušku. Po večerech si je pak nastříhám a mám připraveno :) člověk si musí umět poradit:-8

mysulka mysulka

31. 5. 2015 17:27

:yes::yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

31. 5. 2015 17:15

Šikulka :yes::yes: Moc hezké je máš :-):-*

sefrovka sefrovka

31. 5. 2015 15:22

Nádhera, už dlouho se odhodlávám, že je zkusím, ale zatím jsem nenašla odvahu. Jsi moc šikovná:-K:-K

pipre pipre

31. 5. 2015 15:15

Paráda!! :yes:+

PaCaOl PaCaOl

31. 5. 2015 13:47

Šikovná, a jde to i bez předražených tvořítek a prášku do pečiva - piškotové těsto. Vše moc hezké, určitě i dobré.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na semifreda minidortiky semifreda recept recepty na minidortíky recept na minidortíky semifreda formičky na semifreda malé formičky na mini dortíky minidortiky recept semifreda recepty recept na semifreda ručníkové dorty jak se to dělá formičky na minidortíky minidortíky recepty formičky na minizákusky semifreda semifredo recept semifredo semifreda formičky minidortíky s mascarpone ovocné semifreda

Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká, prášek kakaový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ztužovač želatinový, želatina, kompot ovocný, marmeláda

TopRecepty.cz

Semifreda - minidortíky - recept fotopostup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynmw