Domů
-
Recepty
-
Vepřové rolády s jednoduchou náplní
Zpět na recept
Vepřové rolády s jednoduchou náplní
Vepřové rolády s jednoduchou náplní
Anna Kocikova
Vepřové rolády s jednoduchou náplní-detail se šťávou
Anna Kocikova
Detail na řezu
Anna Kocikova
Část použitých surovin
Anna Kocikova
Maso rozklepeme na pláty,osolíme opepříme a na každý položíme nakrájený česnekový bok
Anna Kocikova
Na česnekový bok dáme ochucený špenát a zakryjeme dalšími plátky česnekového boku
Anna Kocikova
Pláty naplněného masa zavineme do rolád,zajistíme provázkem a dáme prudce zatáhnout na slaninovo cibulový základ
Anna Kocikova
Podlijeme vývarem a pod tlakem dusíme 30minut.Polovinu šťávy z hrnce přelijeme stranou na závěrečné polití
Anna Kocikova
Do hrnce,kde jsme nechali druhou polovinu šťávy z masa přidáme nakrájené brambory a pod tlakem dusíme 5minut.Poté vše rozšťoucháme
Anna Kocikova
Na talíři přelijeme zbytkem odložené šťávy
Anna Kocikova
Roládu také můžeme podávat jako studený chod se zeleninou a pečivem
Anna Kocikova
Do kusu masa uděláme ostrým nožem zářez,ale nedořízneme až do konce.Necháme nedoříznutý cca 1cm od prkýnka
Anna Kocikova
Pokračujeme dalším zářezem a stejně silný plát masa dořízneme až do konce
Anna Kocikova
Takto uříznuté maso rozdělíme od sebe do tvaru"rozevřené knihy" a přes folii rozklepeme.Stejně postupujeme také u hovězího masa,nebo jiného masa vcelku
Anna Kocikova
Předchozí
Následující
5
z
14
Předchozí
Následující