Vepřové rolády s jednoduchou náplní

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 60 minut 4-6 porcí Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

900 g vepřové plece vcelku
220 g krájeného česnekového boku (20 tenkých plátků)
400 g listového špenátu
100 g anglické slaniny
250 ml vývaru (masový, zeleninový)
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky granulovaného česneku
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička oleje
sůl
mletý pepř
provázek
potravinářské folie,nebo mikrotenový sáček
dále budeme potřebovat 6 středně velkých brambor
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu, cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno.

  2. Ze špenátu vymačkáme vodu a špenát v míse promícháme s rozpuštěným máslem, granulovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.

  3. Maso opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Každou část masa uprostřed ostrým nožem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Takto rozříznuté maso rozevřeme tak, aby pláty vypadaly jako otevřená kniha.

  4. Pláty masa přes folii rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme.

  5. Na každý plát položíme vedle sebe 5 plátků česnekového boku. Na česnekový bok rozetřeme ochucený špenát a opět poklademe zbývajícími plátky česnekového boku.

  6. Takto připravené pláty zavineme do rolády a zajistíme provázkem.

  7. Do papiňáku(tlakového hrnce)dáme lžičku oleje, kostičky anglické slaniny a necháme 2 minuty osmažit. Poté přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.

  8. Na takto připravený základ dáme prudce ze všech stran zatáhnout rolády, podlijeme 250 ml vývaru a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.

  9. Po ochlazení hrnec otevřeme, rolády odložíme stranou a z hrnce do kastrůlku odlijeme polovinu šťávy z masa.

  10. Do papiňáku se zbytkem šťávy dáme nakrájené brambory, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu necháme na slabém plameni brambory dusit 5 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a brambory rozšťoucháme. Podáváme s roládou nakrájenou na silnější plátky a přelité zbytkem šťávy.

Poznámka

Roláda je chutná i po studenu, nakrájená na tenké plátky a podávaná s pečivem.

Do fotopostupu jsme dodatečně přidala 3fotografie,jak si doma připravit pláty masa na roládu, nebo na závitky. Omlouvám se za druh masa, není to z vepřové plece(kterou jsem nefotila) ale je to z vepřové krkovice.Tento postup můžeme praktikovat u jakéhokoliv druhu masa, které máme vcelku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 103 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové rolády s jednoduchou náplní

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61: děkuji:-K

    Alzbetina Prk.:děkuji:-KAlžbětko já někdy k bramborám přidám i zeleninu,buď pár růžiček kapusty,nebo květáku,brokolice či mrkve a vždycky je zase odlišnější příloha,nebo když už není maso,tak je to jako hlavní jídlo:-p

    cecilka:Děkuji:-KManžel také moc zeleninu nemusí,ale jako náplň v masové roládě,nebo v listovém slaném závinu neprotestuje:-))Krkovička a kel je také moc dobrá volba:-p:yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Este raz:-p:-p:-p:-K. , mala som na navsteve rodinku, no tento raz som nerobila spenatovu napln ale kelovu a :yes: vsetci boli nadseni, dokonca aj deti, ktore zeleninu , na ziadny sposob, nemusia. Kel som uvarila do makka, ochutila cesnakom solou, rozmixovala a natrela do "otvorenej knihy". A propos, robila som to, tentoraz z krkovicky, a bolo to este lepsie.:-K:-p:-K:-p

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Super nápad s těmi bramborami v papiňáku se zbylou šťávičkou. Určitě to v nejbližší době zkusím! :-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tvé recepty prostě nezklamou:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-K
    U rolád je výhoda,že se může použít náplň,podle toho,co je zrovna doma v ledničce a většinou to vyjde;-):-))

    cecilka:Marienko,přidala jsem 3poslední fotografie s popisky,jak maso nařezat a rozevřít do tvaru"otevřené knihy".
    Dodatečně jsem to připsala i do poznámky:-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Mám ráda tvé recepty, a proto zasílám díky :-K, vyzkouším, i když to asi nebude viz "hore";-):-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Na moju trpezlivosť trochu komlikovaný recept:-((, ale oplatilo sa, :yes::yes::yes::-p:-K
    A ešte, vďaka za foto návod na tzv.otvorenú knihu:-!, stále som si nevedela predstaviť, ako sa dá pliecko "otvoriť" a plniť:-((.
    Takže ešte raz :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásná práce:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    To budu muset vyzkouset. Vypadá to pěkně, není to moc složité a určitě je to dobré. Líbí se mi, že je tam jen několik surovin, které mají sladěné chutě.

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene

    To vypadá moc chutně :yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Aničko no krása:yes::yes::yes::yes::yes::yes:a určitě i dobrota:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nápln do vepřové rolády jak nařezat maso na roládu vepřová roláda rolada z vepřové krkovice roláda z krkovice vepřové rolady jak pripravit maso na roladu roláda z vepřové plece náplně do vepřové rolady vepřová roláda z krkovice vepřové rolady a naplne vepřová roláda z plecka náplně do masových rolád masové rolády vepřové kýty rolada s krkovice napln do masové rolády příprava vepřové rolády rolády z vepřového masa veprova rolada náplň vepřová roláda s náplní