Vepřová kýta na kmínu a česneku zahuštěná jablkem

Vepřové maso Doba přípravy: 50 minut 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 50 minut 16 názorů

Suroviny 4-5 porcí

750 g kýty
2 střední cibule
3 stroužky česneku
2 PL sádla
1 KL kmínu
1 KL hořčice
½ jablka
½ slovenské papriky
½ l vývaru
sůl pepř
mouku na obalení masa.

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší, asi 1,5 cm tlusté plátky, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Do papiňáku dáme rozpustit sádlo a zprudka takto připravené maso restujeme, po opečení dáme bokem. Poté vložíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, paprikou, kmín a osmažíme dozlatova (vše co se nám připeklo, cibule a paprika, uvolníme ode dna).

  3. Vložíme restované plátky a podlijeme vývarem, nastrouháme jablko a uzavřeme papiňák. Po cca 20 minutách otevřeme, vytáhneme maso, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu Vepřová kýta na kmínu a česneku zahuštěná jablkem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová kýta recepty vepřova kýta vepřova kyta na česneku veprova kyta recept recepty z veprove kyty vepřové na kmíně vepřové na česneku recept z veprove kyty recept na vepřovou kýtu vepřová kyta.recept kyta vepřová recepty recepty vepřová kýta vepřová kýta na kmíně kýta vepřové maso recepty vepřová kyta na kmínu recepty na vepřovou kýtu recept vepřová kýta vepřové na kmíně a česneku co z vepřové kýty slovenský kmin